Легендата в щангите Наим Сюлейманоглу е в кома

Черният му дроб отказал, нужна му е трансплантация
Обновена: 25 сеп 2017 22:44 | 25 сеп 2017 22:43, Веселина Йорданова
199
Легендата в щангите Наим Сюлейманоглу е в кома
Снимка: архив, БулФото

Световният и олимпийски шампион по вдигане на тежести Наим Сюлейманоглу е в интензивно отделение заради чернодробна недостатъчност. Той е изпаднал в кома, а състоянието му е много сериозно. Това съобщава електронното издание на турския в. „Хюриет“, цитирано от "24 часа".

Наим е в интензивното на университетската болница Сани Конюк. Диагнозата е остра форма на цироза. Според Тамер Ташпинар, президент на турската федерация по вдигане на тежести единствено може да го спаси трансплантация.

Сюлейманоглу бе в тежко състояния със същата диагноза преди около 3 години, но тогава успяха да го спасят. Забраниха му да пие, но той продължаваше, пишат турски медии.

"Наим е в кома. Черният му дроб не функционира. Ако не се направи трасплантация в близките часове, животът му е в опасност", твърди личният му лекар Андан Багряджък. Пред "Джумхуриет" той каза: Времето е много ограниичено. Ако за много кратко време не се намери черен дроб, Наим може да изгуби живота си.

Наим е трикратен олимпийски шампион, обявен за най-добър щангист на света. Роден в село Птичар, до Момчилград.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Искаш да кажеш, че "неграмотен" и "необразован" е синоним на българин ли"Не, искам да ти кажа, че в османската империя турчинът е бил считан за синоним на "неграмотен" и "необразован". :)
102
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Та така наречените младотурци са децата на тези огузи наричани турци деме бедни селяни от затънтена провинция, тези деца които са успяли по някакъв начин да се издигнат в империята формират това младотурско движение, което между впрочем е подържало доста добри отношения с ВМОРО
101
9
 
5
 
! Отговори
Празник за народа преди 6 години
Един предател на България по-малко
100
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 124 Интелектуално превъзходство? Значи да пишеш името на Родината си е интелектуално превъзходство пред мен или ненавист към България? Ти си едно потурчено ***, което има за Родина не България, а Турция.И като сме на тема интелектуално превъзходство, я кажи как аз изписвам думата "***" без да я цензурират. Не знаеш, нали? Папагал "интелектуален! Хахахахахах...
99
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"първоначално турчин е било обида с което са наричали огузите от анадола и е било нещи равносилно на днешното "беден селянин от затънтена провинция" едва във втората половина на 19 век започва да се приема по нормално, тогава се появяеат имладотурците"Предполагам ти е ясно защо е крайно нелепо турчин да се смята за приемник на османската империя. Самата империя е сбор от много съществуващи и днес нации, арабите са били елитът, а турчинът е бил смятан за див селски бек.
98
6
 
9
 
! Отговори
Арнаутина преди 6 години
Черният дроб,е единственият орган в човешкото тяло,който се самовъзтановява на 100%,така че не е от спорта.От много голяма мъка,а също и стрес/страх,може черният дроб да спре да функционира.Ако си иде в родното си село,може да се почувства по добре.
97
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Свинарче 119, теб те разбрахме отдавна че си потурчено българче. Оди лягай, че утре свините кой ще ги изкарва?
96
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като наименование "турчин" се ппявява в края на 18 и началото на 19 век, мюсюлманите в империята са се пишели "агаяри" и "исмаилтяни" първоначално турчин е било обида с което са наричали огузите от анадола и е било нещи равносилно на днешното "беден селянин от затънтена провинция" едва във втората половина на 19 век започва да се приема по нормално, тогава се появяеат имладотурците
95
1
 
19
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Професионалния спорт е всичко друго но не и здраве.След като тялото години наред е изцеждано и възтановявано изкуствено идва време когато то се предава.Жалко за Наим.Голям беше.Дано се оправи.
94
0
 
15
 
! Отговори
Попа преди 6 години
Хайде стига вече с национализма. Всички сме хора и трябва да сме на една страна, не трябва да сме разделени и всеки да дърпа въжето към себе. Така никога няма да напреднем като държава. Има по сериозни проблеми, наречени политици.
93
6
 
12
 
! Отговори
Свинаря преди 6 години
В България има истински турци,а дали дядовците им са били българи,турци или таджикистанци няма никакво значение. Всеки сам избира какъв да бъде. Важното е,че нашите турци са добри хора и за това трябва да ги уважаваме
92
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"А как са се наричали неграмотните и необразовани българчета? Пак ли българчета?"Наричали са се просто "неграмотни" и "необразовани", за разлика от турците, които са били нарицателно наименование за неграмотност в османската империя. :) За един османски благородник е било обида да бъде наречен "турчин", сега предполагам си обясняваш защо българите са наричали османците агаряни и измаилтяни. :)
91
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонименто не че имало много за четене на арабски в империята, освен Корана. но писарят в общината бил българин, тъй като мюслиманите само назубряли по слух сурите в медресето, а все някой трябвало да запише събраните данъци, иначе султанските скубачи ще минат повторно.
90
1
 
7
 
! Отговори
Попа преди 6 години
Трансплантация се прави и от жив донор, донора си дава част ор черния дроб. Даже може да се направи от от донор с който кръвните групи не са съвместими, но това не е дългосрочно решение.
89
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 102 Не претендираш, че си грамотен, но говориш за грамотност? Значи неграмотен човек да прави забележка на някой за грамотността му? Не ти ли се струва, че е идиoтско от твоя страна, скапаняко жалък?)))
88
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е то трансплантация на черен дроб не се прави току така, трвбва подходящ донор, а и има нещо друго, някои спортисти буквално се пристрстяват към стимулантите и след активната спортна кариера продължаеа да се тъпчат или търсят заместители. Жалко щото много има такива, тоя е известен и може да отърве, ама...
87
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Значи и българите са били наричани турци"И двамата прекрасно знаем, че това не е вярно. :)
86
6
 
12
 
! Отговори
Не сме народ а мърша преди 6 години
Тука вместо да се вземе поука от ситуацията, вместо да коментираме кое е добре за здравето, как да се пазим , това онова, го обърнахте на национализъм.Вир добре ли сте ве хора, съвсем сериозно ви питам, добре ли сте..
85
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 103 Ти моето иддиотче навремето дядо ти и баба ти са приели исляма за да не ги посече такъв като Караибрахим на дръвника. Разбра ли, чедо потурчено?
84
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимензначи трябвало още тогава да му направят, не само да му казват да спре да пие

Спонсорирани публикации