Легендата в щангите Наим Сюлейманоглу е в кома

Черният му дроб отказал, нужна му е трансплантация
Обновена: 25 сеп 2017 22:44 | 25 сеп 2017 22:43, Веселина Йорданова
199
Легендата в щангите Наим Сюлейманоглу е в кома
Снимка: архив, БулФото

Световният и олимпийски шампион по вдигане на тежести Наим Сюлейманоглу е в интензивно отделение заради чернодробна недостатъчност. Той е изпаднал в кома, а състоянието му е много сериозно. Това съобщава електронното издание на турския в. „Хюриет“, цитирано от "24 часа".

Наим е в интензивното на университетската болница Сани Конюк. Диагнозата е остра форма на цироза. Според Тамер Ташпинар, президент на турската федерация по вдигане на тежести единствено може да го спаси трансплантация.

Сюлейманоглу бе в тежко състояния със същата диагноза преди около 3 години, но тогава успяха да го спасят. Забраниха му да пие, но той продължаваше, пишат турски медии.

"Наим е в кома. Черният му дроб не функционира. Ако не се направи трасплантация в близките часове, животът му е в опасност", твърди личният му лекар Андан Багряджък. Пред "Джумхуриет" той каза: Времето е много ограниичено. Ако за много кратко време не се намери черен дроб, Наим може да изгуби живота си.

Наим е трикратен олимпийски шампион, обявен за най-добър щангист на света. Роден в село Птичар, до Момчилград.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Беше време когато имаше толкова много талантливи щангисти, че много отидоха да се състезават за други държави ,защото нямаше място в българския отбор. Живота не прощава.
2
7
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами какъв турчин е това глупаво българско момче бе!
1
8
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А бе нали турците не пиеха, бе?

Спонсорирани публикации