Български съдия ще оценява Кобрата срещу Джошуа

Главният рефер обаче ще е от Великобритания
9 окт 2017 15:51, Веселин Коларов
22
Български съдия ще оценява Кобрата срещу Джошуа
Снимка: Reuters

Български съдия ще получи наряд за битката за световната титла по бокс за професионалисти в тежка категория между Антъни Джошуа и Кубрат Пулев, която ще се проведе на 28 октомври в Кардиф, съобщава bTV.

Той ще бъде поканен лично от управата на Британския боксов борд за контрол (British Boxing Board of Control). Като върховно ръководно тяло на професионалния бокс в Обединеното кралство, на него се пада отговорността да избере реферите за събитието.
 
Главен арбитър на двубоя на "Принсипалити стейдиъм" в столицата на Уелс обаче ще бъде британец. Такъв ще бъде и още един от общо четиримата рефери. Последният от тях задължително ще бъде избран от националност, различна от тези и на двамата боксьори.
 
"Според правилника ни, главният арбитър ще бъде задължително представител на Великобритания. От там ще бъде и още един от съдиите. Останалите двама са разпределени така: един избран от страната, от която идва претендента за световната титла и един, който да бъде неутрален. Работим по тази формула в 95% от двубоите", издава в интервю пред телевизия "Скай спортс" Робърт Смит - генерален секретар на Британския боксов борд за контрол.
 
За втори път в 9-годишната си професионална кариера и за втори през последните 3 години Кубрат Пулев (26 мача, 25 победи, 13 с нокаут) се изправя в директен сблъсък за пояса на световен шампион в тежка категория - най-престижното отличие в бокса. Пояс, известен в историята като Пояса на великия Мохамед Али.
 
Антъни Джошуа (19 мача, 19 победи, 19 с нокаут) в момента е носител на три пояса на световен шампион в "кралската категория" -WBA (Световна боксова асоциация), IBF (Международна боксова федерация) и IBO (Международна боксова организация). 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Щом има българин съдия, нашият няма шанс... Ще дадат пари на съдията...
19
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нокдауна в който Кличко прати Джошуа на пода в 6-я рунд казва само едно, че Дионтей Уайлдър ще е следващият абсолютен световен шампион обединявайки всички пояси във всички версии в тежка категория. Кличко на 41 години без малко да го нокаутира...само още един точен удар му трябваше след нокдауна, но не уцели с лявата ръка...оня се наведе и след това нямаше вече сили за здрава битка. Уайлдър пък помирише ли кръв става звяр в такива случаи..само на 32 години е.
18
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Днес чета че Виталий Кличко иска да се връща на ринга и да се бие с Джошуа за да отмъсти за брат си. Този е полудял. Вече гони 47 години. Дано не направи тази глупост. Казвам го като негов фен!
17
4
 
6
 
! Отговори
щръкнал преди 6 години
Джошуа най много го е страх Пулев да не му вкара една....поза на изплезен щъркел,ще го нокаутира от смях.
16
4
 
5
 
! Отговори
Ша стане ба преди 6 години
Нашия пак ще повтаря като папагал:продължаваме напред,ба.
15
3
 
5
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
за няколко милиона и аз отивам да се пробвам срещи Джошуа ...
14
1
 
5
 
! Отговори
хихиена преди 6 години
Кубчето ще бие ...ама с голо дупе по куЛа на цвятнокожия
13
5
 
4
 
! Отговори
ст преди 6 години
Джошуа до момента е имал само двама силни съперници- Кличко и Уайт!Гледайте срещите му с тях и ще забележите, че нямаше тотално превъзходство, както с другите смешници с които е играл.Уайт го изтряска много здраво два три пъти, като замалко да го прати на пода!Кличко също можеше да го бие.Реално Пулев е третият сериозен противник срещу който излиза Джошуа и не вярвам да се хвърли в някъкви серии още от първи рунд.
12
3
 
4
 
! Отговори
Фенъ преди 6 години
*** да си натъпче гърба със слама още от София, че много бой ще отнесе!
11
0
 
4
 
! Отговори
Real AK преди 6 години
Абе сигурно ще има сценарий и "нашият" ще отстъпи, но ако гледаме безпристрастно Джошуа има един голям минус и той е, че не е губил в официален двубой, както е видно от справката. Надявам се това да му изиграе "лоша шега"! Кобрата добре познава цената на загубата, пък има и повече опит. За жалост при тези килограми не е толкова бърз вече.
10
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Типичната БГ мутра кобратчо ще отнесе шамарите, както си му е редът.
9
1
 
11
 
! Отговори
1 преди 6 години
Айде стига с тези мускули на Джошуа, Форман на 45 и дебел като нерез печели с нокаут световна титла и то май за трети път( не съм сигурен). Боксът не е само сила и мускули, Кобрата има своите шансове,все пак от доста години се задържа в топ 5.
8
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много ми се иска Кобрата да победи, но този побританченият хем много едър и здрав, хем много бърз, хем вероятно цялата фарма индустрия е зад него, така че... трудно ще му е на Кобрата...
7
5
 
3
 
! Отговори
Сандо преди 6 години
така като ги гледам 2мата единствно кобрата може да посинее от бой, другият няма как просто
6
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама и съдии ли ,ще има? Па за какво? Джошуа ще го нокаутира още първия рунд?А щаба на Пулев ,добре е,да помисли за ,,Спартана",и още от сега да подготвят командировачните на най-добрите ни специалисти по тежки травми/щото здравеопазването в Уелс е скъпо/.А кобрата да отиде при някой поп,да му чете молитви за здраве,и да се моли ,онзи ,да не го прати в кома.
5
5
 
6
 
! Отговори
Димитър Борисов преди 6 години
Ако кобрата се е подготвил добре и срещата не е уговорена защо да не победи, независимо че Джошуа си е у дома пред собствена публика. На силните и стените помагат у дома.
4
3
 
4
 
! Отговори
SS преди 6 години
И кво ще оценя тоя съдия - ще брои крошетата по кратуната на нашия ли ?
3
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Влизам само, за да прочета коментарите и да се посмея, ама съм подранил :)))
2
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не съдия с лекар ще трябва за нашия чалго - баксьор. И то добър лекар!
1
1
 
18
 
! Отговори
кайма преди 6 години
Не че симпатизирам на тая мутра, но ще се изкефя ако успее да бие британеца от нигерийски произход и бяла баба. Обаче в тоя спорт отдавна няма честен бой, всичко е по сценарий. Още повече, че ако ще го правят Джошуа шампион за дълго, обикновено във втория мач бие много, та да се надаме поне нашия да са го учили как да поема ударите.