Големите звезди, които ще пропуснат световното в Русия

Буфон, Ариен Робен и Гарет Бейл са само една част от тях
14 ное 2017 19:37, Красимир Ангелов
8
Големите звезди, които ще пропуснат световното в Русия
Снимка: БТА

Джанлуиджи Буфон, Ариен Робен и Гарет Бейл са най-големите звезди, които пропускат Световното първенство по футбол, след като страните им не успяха да се класират, анализира ДПА.

Ако трябва да направим нашият идеален отбор на играчите, които няма да видим по терените в Русия, той би изглеждал така:

Вратар Джанлуиджи Буфон, защитници Джорджо Киелини, Андреа Бардзали, Сократис Папастатопулос, Давид Алаба, полузащитници Артуро Видал, Ариен Робен и Арда Туран, нападатели: Гарет Бейл, Кристиан Пулишич и Пиер-Емерик Обамеянг.

Тримата, които ще влязат от резервната скамейка, са: Алексис Санчес, Андрий Ярмоленко и Един Джеко. Но така или иначе, колкото и да е висока цената им на трансферния период, тези играчи станаха жертва на правилото, че отборът е по-важен от личността.

39-годишният Буфон е може би футболистът, който носи най-голямата липса. Ако италианците бяха отишли в Русия, то Буфон щеше да запише шесто световно първенство в кариерата си. Култовият вратар, който през януари ще навърши 40 години, е световен шампион през 2006-а година, а за първи път стъпва на Мондиал през 1998-а. И снощи приключи кариерата си в Скуадра Адзура в своя мач номер 175.

Съотборниците му Бардзали и Киелини, двамата основни защитници пред него в тима, също няма да пътуват. Сократис Папастатопулос вкара единствения гол за Гърция срещу Хърватия, но това беше крайно недостатъчно. Същата е ситуацията и с Алаба- бранителят на Байерн от години е най-класният футболист на Австрия.

Както се случи с Буфон, Бардзали и Киелини, крилото на Байерн и на холандския национален отбор Ариен Робен също приключи с националния отбор. "На 33 години съм, играя в топ-клуб в Европа и искам в последните години от кариерата си да се концентрирам там. Мисля, че краят на кампанията е добър момент да натисна копчето за край", заяви Робен.

Не по-малко е разочарованието и вероятно изненадата при Артуро Видал и Алексис Санчес. Чили- двукратен шампион в Копа Америка, отпаднаха в последния момент, но пък спасиха участието на Аржентина и Лионел Меси.

Може би най-безболезнено приема отпадането звездата на САЩ Кристиян Пулишич. 19-годишният нападател на Борусия (Дортмунд) дори може да се надява да играе и на домашното първенство през 2026-а година, ако САЩ спечели домакинството.

"Да играя за САЩ на Световното първенство е моя мечта откакто се помня. Финал на Световното първенство, минута до края, топка за Пулишич, шут и гооооол!- това е моята мечта", заяви Пулишич в интервю за сайта Плейърс Трибюн.

Още новини от световния футбол четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Постно защото форца Италия изяде бастуна! Сега остава да видим втората част от разПорването на матряла, а именно Германия да се гаври с Русия на Лужники, като дрът падар млада монахиня!
6
0
 
0
 
! Отговори
НАЙ-ДОБРИЯ преди 6 години
ДА ПЛАЧЕМ ВСИЧКИ. ВРЕМЕ БЕШЕ АДЗУРИТЕ ДА РАЗБЕРАТ, ЧЕ ФУТБОЛА Е ЕДНА ИГРА, А НЕ ЦИРКАРЩИНА.
5
0
 
1
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 6 години
До РБК37ХАХАХАХ ТИ СИ ТОТАЛНО СБЪРКАН ЧОВЕЧЕЦ. НАЙ-ДОБРИЯТ ВРАТАР ПРОПУСКА ВЪЗМОЖНОСТТА ДА СТАНЕ ЕДИНСТВЕНИЯТ ИГРАЧ УЧАСТВАЛ НА ШЕСТ СВЕТОВНИ ПЪРВЕНСТВА. КИЕЛИНИНИ И БАРДЗАЛИ ЗАЕДНО С БОНУЧИ СА НАЙ-СТАБИЛНАТА ТРОЙКА ЗАЩИТНИЦИ ГОДИНИ НАРЕД. ХОДИ СЕ ПРЕГЛЕДАЙ ЧОВЕЧЕ. ПИЯНИЦАТА ВИДАЛ Е ТРЪГНАЛ СТРЕМГЛАВО КЪМ ДЪНОТО, ТАКА ЧЕ НА НИКОЙ НЯМА ДА ЛИПСВА.
4
1
 
4
 
! Отговори
Кирето преди 6 години
Чочев щеше да е голмайстор на първенството и да го вземат после в мадрид ама неслучи на национален отбор
3
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това световно малко постно го намирам. След като хамериканците си биха шута насила, примрели от страх, каъв пердах ги чака от руските парни по стадионите. Та и останалите меки китки се изпокриха. ФИФА е изпята песен. Няма пари в тия световни, не им се и играе на продажниците.
2
6
 
4
 
! Отговори
РБК37 преди 6 години
Как забравихте Марко Верати (не Вие ) ,та той е един от най-креативните полузащитници в света в момента. Оф разбирачи от футбол (зная че всички разбираме от футбол) .Киелини и Браздали са вече за мачове по ТВ ,както и Буфон който много грешки допускаше през целия сезон .Да Видал и Санчес от Чили ,Бейл от Уелс да жалко за тях ,но за останалите -не ,но трябва нещо да се пише ,нали ?)
1
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
........и Спас Делев.