Служител в Брюксел ще следи за "опасни мачове"

Причината - размириците след класирането на Мароко на Световното
21 ное 2017 19:29,
1
Служител в Брюксел ще следи за "опасни мачове"
Снимка: Архив, БТА

Полицията в Брюксел назначава служител, който ще следи занапред календара на спортните събития. Мярката е първата стъпка, която ще бъде предприета след безредиците в столицата, съпътствали класирането на Мароко за следващото световно първенство по футбол, съобщават местни медии.

Още по темата

Новоназначеният служител ще следи насрочените международни футболни срещи и ще преценява дали те биха имали отражение на сигурността в Брюксел. Уточнява се, че в града живеят представители на 180 народности и затова има "опасни мачове".

В града по-рано този месец, в рамките на няколко дни, на два пъти станаха размирици - веднъж заради посочения мач, но и втори път - след призив за събиране на младежи в социалните мрежи. При двата случая имаше пострадали и значителни материални щети.

Полицията и политиците влязоха в спор какъв е пропускът на службите - дали обстановката е била недооценена или униформените не разполагат с достатъчно средства.

Поводът бе използван за пореден път за критика към многобройните марокански имигранти в белгийската столица, чиито представители в последните две години причиниха много главоболия, особено покрай атентатите в Брюксел и Париж, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
6
 
! Отговори
men преди 6 години
служител за опасните синове на мама шмеркелина жоли кога? брикселски търтеи, дано арапингофците се вдигнат и ви изкокрмят всичките хрантутници нехранимайковци.

Спонсорирани публикации