Лудогорец среща Милан в Лига Европа

Първият мач ще се играе в България на 15 февруари
11 дек 2017 15:20, Красимир Ангелов
40
Лудогорец среща Милан в Лига Европа
Снимка: БТА

Лудогорец ще играе срещу Милан в сблъсък от 1/16-финалите на Лига Европа. Това отреди жребият, който беше теглен преди минути.

Първият мач ще се състои на 15 февруари, а реваншът на "Сан Сиро" е седмица по-късно. Очаква се скоро родният шампион да обяви къде ще приеме "росонерите" – на националния стадион "Васил Левски" или в Разград.

Лудогорец за втори път в своята история ще срещне противник от Ботуша. През 2014 г. на същата фаза "орлите" се паднаха с Лацио и спечелиха първия мач на "Олимпико" в Рим с 1:0, а в София измъкнаха драматично 3:3, за да продължат напред.

Милан е вторият най-титулуван клуб в Европа със 7 спечелени КЕШ, като по този показател изостава единствено от Реал Мадрид. Отборът 19 пъти е печелил титлата на Италия и 2 пъти КНК.

От почти две седмици "росонерите" са с нов треньор – Дженаро Гатузо, който смени уволненият за слаби резултати Винченцо Монтела. Под ръководството на бившия халф, отборът има победа, равен и загуба.

През лятото китайските собственици на клуба дадоха над 220 милиона евро за селекция, но въпреки това "червено-черните" се представят под очакванията и в Серия "А" заемат 7-мо място. Милан беше в група в Лига Европа с АЕК Атина, Риека и Аустрия Виена и финишира първи с 11 точки.

Пълният жребий вижте в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
4
 
! Отговори
Фиорентина преди 6 години
Много исках Арсенал,но както добре са написали Милан има във витрината много големи трофеи и доста престижно да играеме с тях.Искам Лудогорец да е това което Фиорентина причини на грандовете в серия А. Айде кога ще пускате билетите,вече ясно цената ще е соленичка.
32
2
 
6
 
! Отговори
До 33 преди 6 години
Дано злобата не те е разяла и се събудиш.Въпреки че и да не се,на никого няма да липсваш !
31
8
 
4
 
! Отговори
муспи преди 6 години
Ако мача бъде на Националния стадион, Милан ще играе за пръв път в историята си пред празни трибуни. Това е подаръка на поробена България на Световния футбол, никъде няма такова чудо, нито в Африка, нито в Гватемала! Единственото достойно увъртане е, БФС да каже че УЕФА е наказала Бг. да играе на закрити врати за отричане на холокоста! А що се отнася до Анадолец, ще му се радваме на агонията по телевизията.
30
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хахаха.....нещо много се разсписах.Все пак в три поста успях да вмъкна коментара си..,
29
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вярвам ,че не е невъзможно да отстранят Милан,предвид това,че още не са изградили манталитет на отбор-фактор и когато излизат в ролята на аутсайдер са по-опасни ,отколкото пред напрежението на задължителната точка или фаворита ! Играят бърз и техничен футбол,имат прецизни подавания и тактическа грамотност,демонстрират отборен дух и се справят добре със заучените положения ! При наличие и на късмет ,ЗАЩО НЕ ! Успех,Лудогорец !
28
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някой попита какво били носели на Бг .Ще му отговоря,защото да запушиш устата на глуп***к е невежливо,но да го оставиш да говори е престъпление.Донесоха :коефицент,известност на България във футболните среди и Милано,донесоха европейски футбол на прилично ниво,с който останалите отбори могат да сверят часовника и да се учат,донесоха мотивация на децата,донесоха самочувствие на всички Бг отбори,които ще играят на есен в Европа,че не сме футболно джудже,донесоха положителни емоции на истинския фен ! Вярвам ,че не е невъзможно да отстранят Милан,предвид това,че още не са изградили манталитет на от
27
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каквото и да стане, стигайки до тук си е достатъчно похвално постижение ! Не съм фен на Лудогорец,но съм им благодарен ,че радват окото и показват в Европа,че клубното ни ниво не е на кота нула . Стига бе,Кипър,Казакстан,Словения вадят отбори от групи.Тези глупости ,че нямало българи,купено бфс,отбор на мафиот ,нямали фенове - изобщо не ги коментирам.Нелепи и жалки са и ,разбира се,са твърдения на агонията от злоба и завист.Някой попита какво били носели на Бг .Ще му отговоря,защото да запушиш устата на глуп***к е невежливо,но да го оставиш да говори е престъпление.Донесоха :коефицент,известнос
26
2
 
9
 
! Отговори
ЕЙ преди 6 години
Нищо , нали УЕФА им преведе по 300 000 на всички отбори . Доста от шефовете на така наречени софийски грандове , прибраха парите и пак говорят с лошо за Лудогорец..... но парите са хубаво нещо за българина - дори и от врага....
25
0
 
10
 
! Отговори
vlady преди 6 години
И при Дерменджиев имаше слаби мачове, примерно срещу Апоел Бер Шева - в първия мач пропуснаха да осигурят комфортно 2:2, във втория допуснаха глупав бърз гол при 3:0
24
2
 
15
 
! Отговори
366-ти преди 6 години
Откакто дойде Херо, тоя отбор не е оня Лудогорец на Дерменджиев - по-слаб е!!
23
3
 
16
 
! Отговори
РККА преди 6 години
Да се надяваме Лудогорец да стабилизира играта си и да покаже истинския си стил.Да пожелаем успех а не да злобеем.Като фен смятам че тази год с добрата си игра ЦСКА с право се бори за титла дано да ги пуснат от УЕФА да играят в евротурнири.Не ми се четат комплексарски коментари за Домуси рез.заци,гов.еда,чел.ми и т.н.подкрепям всеки който допринася името България да се споменава с уважение и респект...
22
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Скачайте дресирани маймунчета с промити мозъци.Скачайте, докато банковата сметка на гелосания набъбва с милиончета.Ха-ха, няма по тъ-по племе. Верно.
21
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дано им напълнят шушоните на гелосаните мамалигари.Това не е български отбор, а частен бутиков на един мафиот-олигарх, приближен до властта - казва се Киро Гела и произвежда амфети, с които трови децата ни.Държавата го покровителства, защото знаем кои са държавата.Едни дето трети мандат я съсипват и крадат.
20
5
 
11
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
Не обръщам внимание на мерещите си сабите по-долу, само ще отбележа, че винаги съм държал за български отбори, изключая Левски. Но напоследък Лудогорец показва колеблива игра две загуби в родното първенство и една у дома в ЛЕ. Срещу резервите на Хофенхайм, не бяха това което сме свикнали да гледаме. Дано е временно нарушение на ритъма и срещу росонерите покажат пълният си потенциал! Успех Крейзи форест!!
19
5
 
22
 
! Отговори
Марков преди 6 години
Каквото и да говорите в момента Лудогорец е добър отбор с който и големите трябва да се съобразяват. Радвайте се че са те, че да можем да гледаме на живо отбори като Реал Мадрид, ПСЖ, Ливърпул, Валенция, Арсенал, Лацио, а сега и Милан. Левскар съм, но смятам, че всеки български отбор заслужава подкрепа, когато играе в Европа. Дано мача е в София за да има повече публика! Хайде със здраве и дано догодина има повече български отбори в груповата фаза на турнирите.
18
5
 
13
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
Съмтаймс уин, съмтаймс люс, мачът е 50/50.
17
5
 
20
 
! Отговори
vlady преди 6 години
Милан в последните години е по-скоро средняк отколкото гранд - миналия сезон завършиха шести в италианското първенство, в момента са седми. Лудогорец има своите шансове, ако подходи сериозно и в двете срещи. Левски отстрани седмия Киево.
16
11
 
23
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 6 години
Добре че го има Лудогорец, за да може въобще да се говори за клубен български футбол, на този етап, а ще ни доведе на крака и пордния футболен Колос. Тези пък които най-много го плюят, да се запитат от кога не са играли мач в Европа и какво остана от славната им история .... май само червената петолъчка, която сега за затъкнали на остатъците от един бивш ловешки клуб, наследил и активите на Чавдар-Етрополе .... !!!
15
19
 
14
 
! Отговори
Steve преди 6 години
Forza Milan!!!
14
22
 
22
 
! Отговори
До Реалистът 2 преди 6 години
Левски първи влезе в групите на Шампионската лига, предишната година игра 1/4 финал за УЕФА (постижение, за което Лудогорец само може да мечтае), 2-3 години преди това игра с Ливърпул за УЕФА напролет... Освен това го направи предимно с българи в състава. Хайде по-премерено с изказванията, 'щото историята не започва с малкия провинциален клуб от СИ България. :D