Зидан и най-златните 23 месеца за Реал

Откакто е начело на Кралския клуб, французинът е спечелил 8 отличия
18 дек 2017 17:22, Красимир Ангелов
2
Зидан и най-златните 23 месеца за Реал
Снимка: Reuters

Зинедин Зидан води най-успешните 23 месеца в историята на Реал Мадрид. Най-удачният показател, разбира се, са спечелените трофеи. А откакто е начело на Кралския клуб, френският специалист вече е спечелил цели 8 отличия.

Зизу два пъти вдигна Шампионската лига, спечели титлата в Примера дивисион, Суперкупата на Испания, 2 пъти Суперкупата на Европа и вече 2 пъти световната клубна купа.

По трофеи Зидан вече е №2 в славната история на Реал Мадрид. Той се нареди до Луис Моловни, който също има 8 отличия във визитката си с Белия балет (2 купи на УЕФА, 3 шампионски титли, 2 купи на Испания и 1 Купа на лигата).

№1 за всички времена си остава Мигел Муньос, който води Реал в продължение на 13 години и 9 месеца. За този период той се окичва с 14 отличия, които завинаги ще останат запечатани в историята със златни букви. Топ 5 на треньорите на Реал допълват Висенте дел Боске, който има 7, а Лео Беенхакер е с 5. С по 4 са Хосе Виялонга и Карло Анчелоти.

Прави впечатление, че цели 5 от трофеите на Зидан бяха спечелени през календарната 2017 година. За първи път в историята си Белия балет изпраща толкова ползотворна година.

Новата 2018-а обаче се очертава много трудна, тъй като "Кралският клуб" ще се изправи срещу ПСЖ още на осминафиналите в ШЛ, а в Примера натрупа солидно изоставане от Барселона. Дербито помежду им е в събота от 14 часа българско време.

Още новини от света на футбола четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е тоя мюсюлманин ме вдъхновява
1
13
 
3
 
! Отговори
11 преди 6 години
Тоз па морков кой го напрай треньор?

Спонсорирани публикации