Радо Янков ще е знаменосецът ни в Пьончан

Биатлонът е с най-много представители в олимпийската ни делегация
23 яну 2018 16:30, Веселин Коларов
7
Радо Янков ще е знаменосецът ни в Пьончан
Снимка: Bulphoto.com

Общото събрание на Българският олимпийски комитет (БОК) утвърди българската делегация за зимните олимпийски игри в Пьончан следващия месец.  

Делегатите решиха в най-престижната надпревара на планетата България да бъде представена от 19 състезатели в 6 вида спорт.
 
Знаменосец на българската делегация по време на Откриването ще бъде най-добрият български състезател по сноуборд Радослав Янков, съобщи председателя на БОК Стефка Костадинова.
 
От 82 членове, на Общото събрание бяха представени 46, всички гласуваха състава на делегацията за Пьончан. Все още съществува възможност да спечелим още една квота и да пратим 20-и спортист на Игрите. Това може да стане при пренареждане на ранглистата в сноуборда, където в момента Теодора Пенчева е първа резерва.
 
"Преди всичко бих искала да поздравя българските спортисти, извоювали правото да стартират в най-елитните и популярни състезания на планетата. Да благодарим на техните треньори, на хората от щабовете и федерациите, на всички, спомогнали за класирането. Сам по себе си този факт е една не малка победа", заяви в краткото си приветствие председателят на БОК Стефка Костадинова.
 
"Сега за Пьончан в състава имаме настоящ носител на Световна купа, имаме и европейски шампиони в зимните спортове. Радослав Янков и Александра Жекова са в световния елит и са две от големите ни надежди в сноуборда. Красимир Анев и Владимир Илиев са европейски шампиони в биатлона, където при мъжете също имаме своите шансове. И в двата спорта всичко зависи от едно трепване, тъй че нека им пожелаем успех, да имат ден и късмет в Пьончан и да покажат максимума точно по време на Олимпиадата", каза още Костадинова преди да пожелае успех на всички олимпийци и да благодари на Министерството на младежта и спорта и на държавата за оказана помощ в подготовката на олимпийската ни делегация.
 
За първи път биатлонът е с най-много представители в олимпийска делегация на зимни игри - общо 10, в този спорт сме с пълни отбори при мъжете и жените, което се случва за втори път след Албервил 92. Общо в делегацията има, както много опитни спортисти - Жекова и Мария Киркова са за четвърти път на олимпиада, така и 9 дебютанти, сред които млади състезатели на 20 и 21 години. От спечелилите квоти за Пьончан най-млада е биатлонистката Милена Тодорова, която навърши 20 години преди пет дни. Алберт Попов и Йордан Чучуганов са по на 21 години. Най-възрастен е биатлонистът Михаил Клечеров - на 35 г.
 
Специален гост на Общото събрание беше Н. пр. посланикът на Република Корея в България Шин Бунам, който запозна присъстващите с подготовката и с последните новини около Игрите. След това в залата бяха излъчени два промоционални тв клипа, представящи спортните обекти на Игрите и красотите на Република Корея.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Ivo преди 6 години
Как бих се радвал на повече позитивни хора в тоз сайт... хайде, усмихвайте се!
5
0
 
2
 
! Отговори
наблюдател преди 6 години
Очаквах да е Наско Ментата.
4
0
 
1
 
! Отговори
колапс преди 6 години
От както Стефка К. е шеф на БОК нямаме медал от олимпиади,а Борислав М като шеф на БФС е тотална излагация-дори нямаме класиране на ЕП или СП но чалга и лифтинги в изобилие!
3
4
 
2
 
! Отговори
Ваньо преди 6 години
До Анонименей, аман от хейтъри в тая държава. И Радо, и Сани са страхотни спортисти и заслужават уважение. А агитират не за изсичането на Пирин, а за втория лифт, който знаят, че е нужен, защото разбират за какво иде реч.
2
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прочетох списъка на делегацията. Смаях се! 19 реално участващи спортисти, 27 придружаващи лица! И тъй, и тъй ще се троши народна пара, може ли да ме вземат и мен като 28-мо придружаващо лице!
1
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И защо тоя синнковец е със шапка на Цеко Минев.И защо с оная другата кифла ни агитират за изичането на Пирин.