Кой ще ни представя в Пьонгчанг? Веселин Цинзов, ски бягане

Това ще е трета Олимпиада за българския спортист
2
Кой ще ни представя в Пьонгчанг? Веселин Цинзов, ски бягане

До старта на зимните олимпийски игри остават само 2 дни, а до началото им Dnes.bg продължава да ви представя родните олимпийци, които ще се състезават за страната ни в ПьонгЧанг.

Веселин Цинзов е участник в зимните олимпийски игри през 2010 и 2014 г. На Игрите във Ванкувър се класира 50-и на 15 км свободен стил. Четири години по-късно в Сочи 31-годишният самоковец остана 19-и в отборния спринт, 41-и на 15 км класически стил и 52-и на 30 км скиатлон.

През миналия сезон Цинзов стана убедителен шампион в генералното класиране за Балканската купа.

Дебютира в състезание за Световната купа на 2 декември 2007 г. в Куусамо, Финландия. Най-доброто му постижение за Световната купа е 14-то място на 15 км класически стил на 19 януари 2014 г. в Полша. Има две класирания сред първите тридесет.

Участва на всички световни първенства след 2005 г. Най-доброто му класиране е в отборния спринт през 2005 г. – 22-ро място. Най-доброто му индивидуално класиране е 41-во място на 50 км свободен стил масов старт в Либерец, Чехия, на 1 март 2009 г.

Още новини за родните олимпийци четете в Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Толкова много екскурзианти ...Питам се кой им пвлаща екскурзийката, която не е никак евтина.
1
2
 
4
 
! Отговори
Още един турист, преди 6 години
който ще хаби народна пара на трета олимпиада. Е такова трябваше да ви е заглавието на статията за да бъдете точни и обективни.