Официално: КАС отхвърли жалбите на руснаците за Пьонгчанг

47 руски спортисти и треньори няма да участват на игрите
9 фев 2018 09:40, Веселин Коларов
56
Официално: КАС отхвърли жалбите на руснаците за Пьонгчанг
Снимка: Reuters

Спортният арбитражен съд (КАС) отхвърли жалбите на общо 47 руски спортисти и треньори и те няма да участват на зимните олимпийски игри в Пьонгчанг.  

Руснаците обжалваха своето изключване от Игрите, а първоначалното решение беше взето от Международния олимпийски комитет (МОК) заради допинг скандалите от олимпиадата в Сочи преди четири години.
 
"Приветстваме решението, което подкрепя борбата с допинга", заявиха от Международния олимпийски комитет.
 
През декември МОК изключи Русия от олимпийските игри заради системните манипулации на допинг проби. Санкцията обхвана около хиляда спортисти от различни спортове. Доказано чистите от забранени стимуланти руснаци вече получиха покани и ще участват в Пьонгчанг като олимпийски спортисти от Русия. 
 
"Списъкът с покани към някои руски спортисти не е санкция, а е приемливо решение", категорични са от КАС.
 
Олимпийските игри в Пьонгчанг започват на 9 февруари и продължават до 25 февруари.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още по темата: Пьонгчанг 2018
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 33А на теб да ти затворят устата с лепкава течност с миризма на белина! Дано млъкне!И на цялата компания анонимни трезвеници!
49
1
 
6
 
! Отговори
от Руската преса преди 6 години
Путин признал вину государства в провале антидопинговой системы России.Имеющаяся и существовавшая до сих пор система контроля за неприменением допинга, российская, не сработала, и это наша вина, нужно об этом сказать прямо и это признать.Президент также заявил, что необходимо признать, что в России имеются достоверно выявленные случаи применения допинга.
48
9
 
8
 
! Отговори
Тройной Боярищников преди 6 години
Русия = алкохолизъм.
47
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия дя е благодарна, че засега Световното по футбол остава в Мелдония. Но до лятото има още няколко месеца, Русия ве може да не направи някаква магария за която да и отнемат домакинството. Такъв си е манталитета на руснаците, винаги търсят уреждане по втория начин чрез подкупи, изнудване, заплахи и убийства.
46
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо путинофилите се сърдят на МОК, да се сърдят на Путин, негова е заповедта ФСБ да пробие дупка в стената със запечатаните проби и да ги подмени. МОК бяха много добри и щедри че разрешиха на спортистите които не са уличени в употреба на допинг да се състезават под знамето на МОК без да ползват никакви държавни символи на Русия, нито знаме, нито химн нито двуглавата кокошка от герба им. Думата русия стана *** дума в цивилизования свят. Русофилството ще се възторгва от страната грешка 404.
45
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крим е Руски. Въпросът е затворен.
44
9
 
16
 
! Отговори
Гурбетчия преди 6 години
Жалки сте.Отнехте правото на десетки руснаци да се състезават, защо?Страх ли ви е или по-скоро обслужвате нечии интереси?Жал ми е за вас.Но господ си знае работата, ще има възмездие.
43
5
 
9
 
! Отговори
123 преди 6 години
Вън неандерталците от спорта !
42
7
 
13
 
! Отговори
рускиня преди 6 години
До ГУРБЕТЧИЯТААко твоя майка алкохоличка, баща ти алкохолик - не смятай че и останалите хора страдат от същото. А това че родителите ти злоупотрябаяват с алкохола личи от умствения ти капацитет.
41
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Между другото, който пишеше долу за Фелпс и кокаина - в Перу и Боливия, миньорите до ден днешен дъвчат листа от кокаин, за да могат да оцеляват в ниско-кислородна среда. Ако в планините се оцелява благодарение на кокаина, смятайте какво прави на ниското при нормален кислород. Повечето допинги правят точно това - дават ти повече кислород, т.е. енергия. Затова и всички западни спортисти са "астматици".
40
6
 
29
 
! Отговори
фелпс преди 6 години
Много странно покана не са "получили" точно спортисти , които в настоящия момент са в топ форма. Доказателства за употреба на допинг не видяхме. А Макларън е Канадец, така че ще наблюдаваме ,кой ,ще има изгода от цялата ситуация. На летните олимпийски игри в Рио олимпизма силно беше накърнен. Сега направо го ПОГРЕБАХА
39
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ТHE Патриот На Сатаната ...на Сатаната ...!!!
38
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да се използват олимпийските игри за да може американците да си играят политическите игри спрямо руснаците и меко казано безумно и тъпо. Но предвид малумщината и липста на морал в американците не е учудващо. Войни са се спирали заради тези игри и всички би трябвало да спазват този принцип но както всички знаем принципи и морал са две думи непознати за американците!
37
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен Сега единствената загадка ще бъде кой ще е първи ? Болнавите Германци или асматиците от Норвегия .
36
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съдът в Лозана върна правата и медалите на 28 руски спортисти и така Русия отново е на първо място по медали от олимпиадата в Сочи 01.02.2018год..
35
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Давайте направо медалите на евроатлантиците, нема нужда да се напъвате да наказвате конкуренцията. Руснаците на миналата олимпиада беха първи по медали и сега евроатлантиците им спретват тези изживявания.
34
4
 
35
 
! Отговори
КРУМ преди 6 години
Тия нещастници от МОК решиха и те санкции да налагат!?не успяха с икономически,с военни средства джендърите ги е страх и остана по спортна линия!?Направо да дават медалите на астматиците от Норвегия и дза се приключва този фарс.
33
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва да спрат допинга и тогава. На миналите олимпийски подправяха пробите, на тея няма как.
32
28
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сволачите вън от международните спортни прояви. Да си се състезават в ***.
31
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Помнете ли за какво подгониха Батето /Славков/? Като член на МОК повдигна въпроса за многото болни от "астма"състезатели. Когато се повдигна въпроса да се проверят пробите на американските спортисти за миналите години някакъв чистач "без да иска" бутнал стелажа с пробите и те се счупели.