Първа победа на "Лъвиците" на европейското по волейбол

Отборът запазва шансовете за осминафиналите
Обновена: 28 авг 2019 08:25 | 28 авг 2019 08:25, Елка Василева
6
Първа победа на "Лъвиците" на европейското по волейбол
Снимка: БФВ

България записа първа победа на европейското първенство по волейбол при жените и запази шансове за следващата фаза на турнира.

В четвъртия си мач от група А на турнира в Анкара българките победиха Гърция с 3:0 (25:22, 25:17, 25:17) за 74 минути игра.

Водените от селекционера Иван Петков състезателки доминираха и в трите гейма и без проблеми взеха чиста победа, с която запазиха шансове за класиране в следващата фаза.

Най-резултатна за България стана Мирослава Паскова с 13 точки, а 11 добави Нася Димитрова. За гръцкия отбор се отличи Анти Василантонаки с 19 точки.

България дели четвъртото място в групата с Финландия, като в четвъртък българките ще играят именно срещу този съперник в последния си мач от група "А" на Евро 2019 и при победа ще се класират за осминафиналите, пише БТА. За втората фаза на турнира продължават първите четири отбора от група.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
5
 
! Отговори
Кхан Тервел преди 4 години
Турция жени да ни бие на волейбол или баскетбол допреди 10г бе абсурдно. Срам и позор. А сме били европейски шампиони жени 80 те години на баскет и волейбол.. Турция нямаха спорт тогава.
4
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За французойките какво трябва да се каже - кокошките ли? или петелките?
3
1
 
6
 
! Отговори
Asd преди 4 години
Питайте БНТ докога ще са срещу народа си и ще го заблуждават.... Защо са продажници и гербаджии и правят каквото им се каже от партията.
2
1
 
11
 
! Отговори
Asd преди 4 години
Като играха с Турция, от бнт не бяха сложили надпис че мача се предава пряко и коментатора ги беше отписал. С Гърция сложиха надписа...Слугинажа на БНТ е толкова отвратителен...Да не изложат министъра на спорта, да не вземе българинът да се осъзнае че нямаме спорт. А бяхме спортна нация..
1
2
 
14
 
! Отговори
Цецо преди 4 години
Като оставим настрана и*диотското заглавие, новината е добра! Успех на нашите момичета!!! :)

Спонсорирани публикации