Мейуедър окачи ръкавиците, каза "край" на профи спорта

"Много боксьори починаха на ринга, здравето е богатството ми"
20 ное 2019 08:19, Александър Попов
2
Мейуедър окачи ръкавиците, каза "край" на профи спорта
Снимка: Reuters

Боксовата легенда Флойд Мейуедър заяви, че е приключил с професионалния спорт и занапред ще се концентрира върху разрастващия му се бизнес с верига от боксови фитнес зали и с промоутърската си компания.

42-годишният американец за последно се отказа от бокса през 2017 година, след като записа 50 победи в 50 мача на професионалния ринг.

"Получих обаждания да се завърна на ринга, но здравето е моето богатство. Боксът е много, много брутален спорт. В последните няколко години доста боксьори починаха на ринга. Трябва да знаеш кога да спреш окончателно. Имах страхотна кариера", коментира Мейуедър, като по този начин опроверга слуховете за евентуален мач-реванш срещу Мани Пакиао или Канело Алварес през следващата година.

Мейуедър, който спечели първата от 12-и си световни титли през 1998 година, се отказа за първи път от бокса през 2007 година, но скоро след това се завърна на ринга.

Той прекрати кариерата си за втори път през 2015 година, но през 2017 година пак се завърна за боксов двубой със състезателя по смесени бойни изкуства Конър Мак Грегър.

Мейуедър призна, че е отворен за идеята за участие в демонстративни мачове срещу солидно заплащане, подобни на срещата с японския кикбоксьор Теншин Назукава през януари тази година, когато той спечели след по-малко от три минути.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: Флойд Мейуедър
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
6
 
! Отговори
Discovery преди 4 години
До АнонименСмятай обаче... Сарафа го пердаши тоя, предлагат му да се състезава в Америката, той отказва... ся Сарафа седи беден кът църковна мишка в жилището на майка си, а тоя се дави в пари... Всеки сам си кове съдбата, а съдбата е сбор от правилни и неправилни решения на всеки един човек... успех братя българи...
1
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
язък, Сарафа тъкмо му се точеше.....