Френски алпинисти загинаха в масива на Монблан

Телата на Макс Бонио и Пиер Лабр са намерени под една от скалните игли
13
Френски алпинисти загинаха в масива на Монблан
Снимка: Dnes.bg

Френските алпинисти Макс Бонио и Пиер Лабр са загинали на скалната игла Aiguille du Plan в масива на Монблан.

Във вторник те са предприели изкачване на върха по маршрута на Бонингтън и цял ден не е имало новини от тях. Вчера сутринта хеликоптер е забелязал телата им в подножието. Предполага се, че са паднали след подхлъзване, предаде БНР.

31-годишният Макс Бонио е член на елитния Военен високопланински корпус на Франция (Groupe militaire de haute montagne), а 38-годишният Пиер Лабр е планински водач в Шамони. Двамата имат изкачвания от Алпите до Непал и от Перу до Патагония.

През 2012 г. Лабр изкатерва по нов маршрут седемхилядника Латок 2 (7020 м) в Каракорум, Пакистан. Година по-късно прави премиера на девствената южна стена на Гаури Шанкар (7134 м) в Непал. През 2015 г. осъществява премиерно изкачване на диретисимата “Дазампа Це” (южната стена на Нангпай Госум 2 - 7350 м) в Непал.

Бонио изкачва през 2016 г. девственaта източна стена на Сиула Гранде (6344 м) в Перу. Година по-късно прави премиера на Пангбук Север (6589 м) в Непал. През 2018 г. осъществява рядко зимно изкачване на северозападната стена на Чивета, Доломитите.

По-рано тази година Бонио и Лабр, заедно с Лео Бийон, изкачиха в Патагония Фиц Рой и Серо Торе.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До и на тези еколозиГоVнийо, ти кога си събирал пари? На такива като теб сиромаси-*** с клечка не можеш да им бръкнеш! Знам, намекваш за Боян! Ти не струваш колкото нокътя от палеца на средния му пръст! Пари и хора за издирването му дадоха китайците!
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимна 9Мога ли да ти обясня, че това е все пак елитарен спорт, струва доста пари.Освен това твоето е явен расизъм! Разбира се, откъде да знаеш, че има много добри алпинисти индийци, пакистанци, китайци, японци, а и шерпите не са много белички и не са от Гренобъл или Берн. И откъде знаеш колко деца имат тези хора?А сега: мирно! Шапки долу! Поклон пред паметта на двама достойни граждани на Франция!
10
0
 
1
 
! Отговори
До Това са преди 4 години
Шмугльо, аз също ненавиждам Цороц, ама предпочитам по-интелигентни писания против него! Твоето е тъппо!Моля да ме извиниш, но по-тъппо нещо не бях чел отдавна! Алпинизъм има много преди Сорос да извряка за пръв път, а и той никога, ама никога не е казвал нищо за алпинизма!Мир на душите на тези смели мъже!А ти никога няма да разбереш за какво става дума, за какво са дали живота си тези хора! Ще пъшкаш в бели чаршафи, ще те боли, докато гледаш с ужас последните капки от бутилката!
9
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Може ли някой да ми обясни факта, че до ден-днешен не чух за ром, арабин или друг такъв цветен обект, загинал при толкова нелепи обстоятелства? Аз лично бих била много по-доволна, ако се бяха оженили и отгледали 5-6-7 бели деца, а не да се чудим след колко време ще се пръкне следващата мюсюлманска държава в Европа. Стига сте ги хвалили, че сбъднали мечтите си, ако това сбъдване не носи полза никому, най-малкото на теб...тогава на това ората думат "загубена работа". За родителите си помислиха ли?
8
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много по-добре е да умреш сред красивата природа и планиниР отколкото като БГ пенсионер. БГ не е държава, а ГРОБ-ница за пенсионери
7
2
 
2
 
! Отговори
Това са преди 4 години
До Кинапродажни плъхове с манталитета на улични песове,които ходят да катерят планините за да пропагандират евреиския глобализъм и т.н. глобално затоплянеСороски пари, корупция и мерзост - това са тези "алпинисти" !!!
6
2
 
8
 
! Отговори
стейси преди 4 години
Ами сега са високо , високо и да ги плюете и да не те са изживели мечтатата си , така че ...
5
4
 
2
 
! Отговори
и на тези еколози преди 4 години
ли ще им събираме сега пари за да им върнем ммършите !?
4
1
 
11
 
! Отговори
Кина преди 4 години
Мир на душите им ! Това са хора, живяли пълноценно, последвали порива на сърцата и реализирали мечтите си. (Относно предишните коментари: червеите не летят, човек сам избира пътя и целите в живота си.)
3
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вече няма да правят така
2
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой каквото търси си го намира рано или късно ...
1
17
 
8
 
! Отговори
Sa преди 4 години
Никой не им е бил телеграма да се катерят като кози!

Спонсорирани публикации