Русия аут от големия спорт заради допинг, а другите чисти ли са?

Чавдар Стефанов и Нина Дюлгерова с коментар по темата
10 дек 2019 12:15, Анисия Иванова
112

Руските атлети няма да могат да се състезават на предстоящата Олимпиада в Токио и на Световното по футбол в Катар през 2022 година заради подозрения, че лабораторните резултати за допинг се манипулират.

Според журналиста Чавдар Стефанов за Русия всичко е политика, в това число и спортът.

"Склонна съм да приемам, че всичко преминава през призмата на политиката. Когато вчера излезе тази новина, започнах да премислям какво се случи в световен мащаб, защото всичко резонира и обикновено врагът е Русия. Няма значение права ли е, или не", коментира историкът и геополитически анализатор Нина Дюлгерова.

Още по темата

Ако погледнем статистиката от началото на века досега, 2000 година има 7 наказани руски спортисти за допинг. 2010 г. са 58, през 2011 - 96, 2014 - 41, 2019 - 129. Хората просто така са си свикнали там. Това е една цяла система, заяви Стефанов в ефира на Bulgaria ON AIR.

"Слушаме за Русия само с негативизъм. Може ли някой да си помисли сериозно, че постиженията на всички останали страни са изцяло чисти? Нека да не си правим илюзии", контрира Дюлгерова.

Стефанов пък ѝ отвърна, че България също има опит с допинга, особено при вдигането на щанги.

"Какво ще направят сега тези спортисти, които трябваше да участват? Цялата тази допинг система трябва да бъде елиминирана", сподели Чавдар Стефанов в студиото на "България сутрин".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
0
 
1
 
! Отговори
Боби преди 4 години
Няколко забележкиВАДА се НАЗАНАЧАВА от? Великобритания(няма такова нещо като избор)РУСАДА се назначава от ВАДА включително избягалия "Свидетел" РотченкоВластите в РФ не могат да влияят на ВАДА и на МОК включително и на Руската секция на МОКСъдът в който ще се обжалват действията на ВАДА се намира под юрисдикцията на ВеликобританияВ Китай е направен опит да се направи подобна схема но Китайците са им теглили една и са обявили половината КАДА за наркопласьори и ги търсят през интерпол
85
2
 
1
 
! Отговори
Me преди 4 години
Е това наглостта им е в кръвта на нашите братушки! Хем ги хванаха и ги изгониха позорно, хем лаят сега!!! Ми, там трай си. Като си виновен ще се покаеш и ще се поправиш. Но те нямат никакво чувство за вина. Това е непоправимо. Изолация и това е.
84
1
 
8
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До ДиагнозаА каква Диагноза ще поставиш на Норвежкия отбор по биатлон и ски бяганевсичките са диагностицирани като АСМАТИЦИ и могат "ЛЕГАЛНО" да ползват лекарство отварящо алвеолите на белия дроб - тоест повече насищане на кръвта с кислород?Или да погледнем разни САЩ спортиски които изглеждат като и имат мускулатурата на Мъже и не говоря изобщо за "модерните" Транс... неопределени личностиДа споменавам ли че след като западна лаборатория създаде нов "витаминен комплекс" стария става допинг
83
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Пиетро Минея(бивш световен на 200м)"Този италианец си го спомням. Беше голям шегаджия.Световен рекордьор на 100 и 200м.На друг въпрос за това как е станал толкова бърз беше отговорил, че като малък баща му бил кръчмар и го пращал да лови зайци с голи ръце, да ги опипва в движение и ако са по-тлъстички да му ги носи.
82
7
 
3
 
! Отговори
Диагноза преди 4 години
Писна ни да гледаме дрогирани руснаци по стълбичките за награждаване ! Писна им и на другите нации ! Най-после ще се оформи евразийска група по спортове , в която руснаци,китайци и северно-корейци ще си раздават медали на воля ! И все ще са първи ! Няма как одеколон "Тройной" , размесен с дрога да прави световни шампиони ! Затова вземат проби от всеки съмнителен. И от всички съмнителни 90 % са руснаци !!! Ами , затова - хайде бегайте на азиатски олимпиади , товарищи !
81
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"А изтеклите данни за американските шампиони"Мда.....изтекли в руслямските "медии".......
80
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русофилството е тежко психическо заболяване.
79
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На абсолютно никой не му дреме за руШия......
78
7
 
5
 
! Отговори
Tangra преди 4 години
А изтеклите данни за американските шампиони всичките асматици всичките с медали.Политиците превзеха и спорта.
77
3
 
2
 
! Отговори
Комплексар преди 4 години
Днешно време братството е лоша дума. Всеки мрази съседа и го принизява във всичко. По коментарите се вижда че сме уникална нация.
76
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо ги забавиха толкова?
75
8
 
8
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
Просия откакто си загуби республиките, е посредствена сила в спорта. За никого не е заплаха.Имаше момент, когато дори Германия ги биеше по медали.Опитаха се да спечелят с допинг и ги изловиха позорно.
74
6
 
11
 
! Отговори
Ех преди 4 години
Еейй.не я разбирам тая омраза към руснаците от страна на всички европейски държави.сащ и много други
73
3
 
10
 
! Отговори
хахаха преди 4 години
Серина Уйлямс се тъпче с стимуланти и хормони преди всяко състезание докато и почернее кожата .... Имаше разследване точно по нейния случай . НО , тия дето стоят зад нея фирми и организации държат Допинг комисията за топките и нея не я проверяват . ... нещо болна била, тоя носорог... и затова пиела "витамини и лекарства" . Направо е голяма късметлийка че не е от Русия . Наказанието щеше да бъде някъдо до около 3722 година .
72
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пиетро Минея(бивш световен на 200м)на въпрос-Как се чувствате като най-бързия мъж на планетата?Казва-Не съм!Вчера в Рим едно момче ми открадна портфейла и не можах да го настигна!...Така,че има истински таланти.
71
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бабичката е особено неприятна и глупава. И после се чудят защо хората дават мило и драго да си изучат децата в чужбина. Тая никаквица ли да ги учи? Та това е срамно!
70
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Без химия,няма физика!-стара културистична поговорка.
69
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Целия норвежки отбор по ски алпийски дисциплини са астматици официално и с тях върви един Тир с химия ама е легално?!
68
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички са на кисело мляко и маруля,а китайците на кръв от костенурка!?М.Фелпс-7златни медала от една олимпиада само на айрян,Л.Армстронг след химиотерапия кара 22етапа на тура със средна скорост 40км/ч по баирите на магданоз и лук,С. Уйлямс от киноа и чия прилича на културист и ТНТ и тнт
67
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Другите не са чисти.

Спонсорирани публикации