Откриха сериозен пропуск в хеликоптера на Коби Брайънт

Машината не била оборудвана с важна система за предупреждение
29 яну 2020 15:43, Красимир Ангелов
20
Откриха сериозен пропуск в хеликоптера на Коби Брайънт

Хеликоптерът, при чиято катастрофа в Калифорния загинаха легендарният баскетболист Коби Брайънт и 13-годишната му дъщеря, не е бил оборудван със система за предупреждение за сблъсък с наземно препятствие въпреки направена преди 14 години препоръка.

Това заяви представителката на Националното управление за безопасност на полетите (НУБТ) Дженифър Хоуменди, цитирана от ТАСС и Ройтерс.

Според нея тази система е можела да помогне на пилота да осъзнае, че хеликоптерът се намира опасно близо до хълм, макар и да не е сигурно, че е можела да предотврати катастрофата в Калифорния.

Хеликоптерът освен това не е имал и "черна кутия" за записване на данните на полета.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 17Много знаеш и акъл раздаваш! Турбопроп значи турбовитлов, не се ли сещаш - пропелер значи витло. Не съм срещал думата за хеликоптери, а само за самолети (напр. Ан-24, Ил-18, С-130).
13
3
 
1
 
! Отговори
Pilot преди 4 години
...бюлетини на NTSB и FAA. И не е негова работа. Така че коментари от рода на "бил искал да спести щото бил стиснат, а бил милиардер" са меко казано смешни.
12
2
 
3
 
! Отговори
Pilot преди 4 години
Момо, видео с падането на хеликоптера на Коби НЕ СЪЩЕСТВУВА! Това видео което си гледал дори не е снимано в САЩ. До форумните експерти-мишки: Преди 14 години NTSB издава ПРЕПОРЪКА всички летателни апарати с турбопроп двигатели да се оборудват със споменатите предупредителни системи за терен. Работа на FAA е да го направи мандат. FDR/CVR, което наричат "черна кутия", не са също задължителни за подобем вид aircraft. Коби е КЛИЕНТ на тая индустрия, НЕ специалист! Той едва ли е следял всички....
11
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тъжно е, когато някой със сметки над 2млрд да пести от сигурността си
10
0
 
5
 
! Отговори
Момо преди 4 години
Гледах видео в Туитър от самото падане, то започва две секунди преди да се разбие в земята. Хеликоптерът имаше проблем с опашния ротор и се въртеше в кръг. Проблемът не е бил във видимостта.
9
1
 
2
 
! Отговори
Ром"с преди 4 години
В Ирак отново е свален американски самолет -нещо много зачестиха сваляенто на американски самолети след убийството на иранският генерал,в предишната катастрофа бе убит сценариста на у бийството на иранският генарал,а сега пък кои ли са се намирали там!?
8
1
 
7
 
! Отговори
Пилот преди 4 години
Такава система е препоръчителна за този тип хеликоптери на такава служба. Същото важи и за черните кутии. Препоръчителна. Липсата на такива не е сериозен пропуск. Това е все едно да каже е, че при една катастрофа с кола сериозен пропуск е било липсата на система за автономно спиране... вината в случая е на пилота- надценяване на уменията и несъобразяване с метео условията. Решил е да лети визуално (VFR) като е по- бързо, но е трябвало да лети IFR (инструментално), което е по- бавно....
7
0
 
4
 
! Отговори
Аналлизатор преди 4 години
Навярно пилотът е снижавал с цел да се гмурне под мъглата,но не е отчел,че долната граница е 0 метра
6
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това не е никакъв пропуск, изобщо не е длъжен да има такива системи.
5
2
 
11
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Като забогатеят човеците почват да мислят, че за тях няма гравитация и закони -Ако беше така нямаше Коби Брайънт да се разберат със съпругата си да не се качват заедно на хеликоптера. Предполагам, че той е знаел за подобен изход.
4
5
 
8
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Те ГЕРБ (и специално Борисов) са виновни и за грипа в Китай!
3
4
 
9
 
! Отговори
Не преди 4 години
Русия е виновна ....Веднага санкции...
2
6
 
20
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Така е ! Като забогатеят човеците почват да мислят, че за тях няма гравитация и закони - било физични, било човешки...
1
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
''ГЕРБ са виновни ''

Спонсорирани публикации