Теодор Кабакчиев - талантът, на крачка от световната титла

Едно състезание го дели от триумфа по Супер Ендуро
20 фев 2020 10:27, Ния Христова
1

Едно състезание дели Теодор Кабакчиев от световната титла по Супер Ендуро на Международната федерация по мотоциклетизъм. Теодор е един от родните таланти. След огромните си постижения през последните месеци, той е имал щастието да чуе няколко пъти българския химн на най-големите международни писти.

Освен, че е безапелационен победител и в трите манша в надпреварата в Будапеща, Теодор оглави и временното класиране в клас Junior за пилоти до 23-годишна възраст, съобщи Bulgaria ON AIR.

Теодор се качва на мотор за първи път, когато е едва на 5 години и оттогава почти не слиза от него. Избира ендуро стила, защото го намира за един от най-непредвидените и интересни в мотоспорта. Кабакчиев твърди, че номерът, с който се състезава - 23, има сантиментално значение за него, както и за цялото му семейство.

"При мен всичко започна постепенно, с базисни познания и дисциплина. В Испания получавам нужната подготовка и точно сега нямам никакво право да се отпускам", сподели Кабакчиев.

На 14 март в Полша ще се проведе финалният кръг, където Теодор ще има шанса да донесе историческо класиране за България в екстремните мотосерии.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
3
 
! Отговори
Я па я..! преди 4 години
Нещо на дивотия ми прилича. Какви ли глупави "спортове " не измислят за пари.

Спонсорирани публикации