Доиграват сезона у нас 3 седмици, след като Мутафчийски даде

Преди старта всички играчи ще бъдат тествани за COVID-19
5
Доиграват сезона у нас 3 седмици, след като Мутафчийски даде
Снимка: БГНЕС

Първенствата и турнирите в Първа и Втора лига ще стартират 3 седмици, след като Националният оперативен щаб разреши подновяване на тренировъчния процес с цел клубовете да се подготвят достатъчно добре за официалните двубои.

БФС и АФЛ ще предоставят допълнителна информация, що се касае до първенствата и турнирите. Това стана ясно след днешното събрание на Изпълнителното бюро на БФС, което реши как точно ще се процедира.

"Чакаме решението на УЕФА и ще се съобразим да се изиграят максимален брой мачове. Ако приемем, че на 13 май бъде прекратено извънредното положение и УЕФА разреши първенствата да завършат до края на юли има възможност да се изиграят пълния кръг мачове", коментира вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев.

"Всичко зависи от това кога ще бъде прекратено извънредното положение и кога Националният оперативен щаб ще разреши подновяването на тренировките“, допълни той.

От думите му стана ясно още, че на 17 април ще има Изпълком, като се очаква тогава да има повече яснота относно решението на УЕФА за евентуално удължаване на сезона до края на юли.

"Най-лошият вариант, който разглеждаме към момента, е да се доиграят само двата кръга от редовния сезон и полуфиналите и финалите за Купата на България. Предвид изискването на УЕФА да се изиграят максимален брой мачове всичко зависи колко голям ще бъде прозорецът", посочи Фурнаджиев.

Той уточни, че поне в началото първите мачове със сигурност ще са без публика, а три дни преди старта на тренировките всички футболисти ще преминат през бързи тестове за COVID-19, които ще бъдат за сметка на БФС.

Още за днешните решения на БФС четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Munchen_DE преди 4 години
Какво значи ТОЙ да даде или да не даде? Държавата негова ли е? Избори ли е спечелил?Това е просто един консултант, който ако прекали трябва да си ходи. Какво да се случва у нас, решава мнозинството.Ако повечето са против, ОК, и аз ще си замълча, но не може 1 човек да решава какво ще правят още 7 милиона!
4
0
 
4
 
! Отговори
Отново Кико преди 4 години
БФС и хазната изтърваха да спечелят маса кинти от ТВ права и реклама. Целия свят щеше да гледа БГ първенството
3
4
 
3
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 4 години
ПО ДОБРЕ КАРАНТИНА ОТКОЛКОТО БГ ФУТБОЛНО МЪЧЕНИЕ
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Шнур за футбола.Мафия със отбори не е нищо повече от мафия с отбори.
1
0
 
14
 
! Отговори
Az преди 4 години
3 седмици след като Мутафчийски даде-значи лятото на 2058г.