Висшата лига с рестарт на 1 юни?

Прогнозите на властите дават оптимизъм на феновете
1
Висшата лига с рестарт на 1 юни?
Снимка: БГНЕС

Все по-сериозна е възможността Висшата лига на Англия да бъде рестартирана, като вероятно това ще стане на 1 юни, пише британския "Мирър".

Правителството на Великобритания и ръководството на Висшата лига са стигнали до консенсус относно това кога може да бъде подновена надпреварата при добро стечение на обстоятелствата в борбата с COVID-19.

Двубоите до края на сезона със сигурност ще се играят при закрити врата, за да бъде осигурена възможно най-безопасна среда за играчите.

Според здравните власти във Великобритания пикът на заразата с COVID-19 ще е съвсем скоро и след средата на април се очаква спад на броя на новите случаи. Ако това стане факт и ситуацията започне да се нормализира, в началото на май отборите ще могат да подновят тренировки и да бъдат готови за подновяването на сезона през юни.

Това ще даде възможност кампанията да завърши до средата на юли, когато по принцип трябваше да завърши и Европейското първенството, което бе отложено за следващото лято.

Още новини от света на футбола четете в Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Висшата лига отдавна е издишащата лига.Един потъващ Титаник по думите на Венгер.Впрочем спортът и футболът като цяло са така.

Спонсорирани публикации