БФС отложи старта на новия сезон с 2 седмици

Причината е големият брой заразени футболисти
10 юли 2020 15:38, Красимир Ангелов
5
БФС отложи старта на новия сезон с 2 седмици
Снимка: Lap.bg

Българският футболен съюз официално реши стартът на сезон 2020/2021 да бъде отложен с 2 седмици. Причината е високия брой на заразените с COVID-19 у нас, сред които има и доста футболисти.

Първоначално беше предвидено новата кампания в efbet Лига да започне на 24 юли, но сега тя ще стартира 2 седмици по-късно. Публика на стадионите няма да има.

Ето и цялото съобщение от сайта на централата:

"Предвид усложнената епидемиологична обстановка в страната и след детайлни консултации с оторизираните държавни органи, Медицинската комисия към Българския футболен съюз внесе предложение към ръководството на БФС стартът на сезон 2020/2021 в професионалния ни футбол да бъде отложен с две седмици.

Ръководството на Българския футболен съюз прие предложението с цел запазване здравето на футболисти, щабове и длъжностни лица във форсмажорната ситуация. Началото на новата кампания в Първа и Втора професионална лига ще се състои на 7 август 2020 г."

Както е известно, досега положителни проби за коронавирус бяха установени в половината от елитните ни тимове – ЦСКА-София, Черно море, Локомотив Пловдив, Ботев Пловдив, Царско село и Дунав Русе. Преди рестарта на сезона такива имаше и в Славия и Етър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Закривай!
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поради липса на "качествен матрял" се отлагат и трансферите от и извън България.
1
2
 
3
 
! Отговори
Munchen_DE преди 3 години
Хич и да не започва, за какво? Лудогорец с 10-та титла. И с фенове и без фенове, всичко се решава извън терена!