Обещание от Левски: Ще харчим прозрачно всяка стотинка

Баждеков: Разходната част на бюджета е много тежка
19
Обещание от Левски: Ще харчим прозрачно всяка стотинка
Снимка: Lap.bg

Изпадналият в тежко финансово състояние Левски ще харчи прозрачно всяка една стотинка, която влезе в клубната каса. Това заяви изпълнителният директор Павел Колев на днешната пресконференция на Управителния съвет.

Ето част от изявлението на председателя на УС на клуба Павел Колев:

“Имахме вчера дълго заседание на УС. Основната част от това заседание беше разпределение на функциите. Аз, като председател на УС, ще имам задачата да свиквам заседанията.

Има малък заем към малка фирма. Вчера обявихме сумата, за да разсеем спекулациите по произхода на средствата. Фирмата постави като условие, ако е възможно да не се центрофугира името й в публичното пространство", посочи Колев и обеща:

"Всяка стотинка, която постъпва в Левски, ще бъде прозрачно похарчена. Дължим отчет на цялата левскарска общност къде са отишли средствата".

По думите на Колев обаче има едно важно нещо при разговори с потенциални партньори на Левски. "Никой рекламодател или спонсор не би желал да бъдат оповестявани договорите с конкретни параметри. Това би могло да отблъсне много рекламодатели да се асоциират с Левски", каза Колев, след което доизясни за заема от 199 000 лева, който Левски взе, за да плати част от дължимите заплати на играчите.

"Тези пари са похарчени изцяло за заплати на футболисти. Такива, които са в съблекалнята. Това нещо бе направено да се създаде спокойствие. Наско Сираков анонсира, че до края на месец юли ще започнат някакви плащания.

Тези средства ще бъдат върнати. Водим разговори с компании. Водим разговори и за продажба на футболисти. Не сме се ангажирали с политика на дългосрочни заеми. Каква е лихвата за заема? Тя е минималната по закон - 4 %. Не виждам проблем Левски да изплати заема до две-три седмици”, завърши Павел Колев.

От своя страна членът на Управителния съвет на Левски Константин Баждеков призна, че разходната част на бюджета е много тежка.

"Разчитам, че ще бъда най-полезен с финансовата част на клуба, както и да дам и помощ във всички направления. Все пак имам 18 години в клуба и мисля, че имам достатъчно опит и практика. Сблъсквал съм се с доста проблеми и смятам, че могат да бъда полезен. Спонсори, реклама, организация на мачове и всякакви въпроси, без да се бъркам там където има други специалисти”, сподели Баждеков.

Какво още споделиха от ръководството на Левски четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде бяха левскарите, когато Божков финансираше обичния им отбор? Този отбор няма достойнството да носи това име, за феновете да не говорим.
12
0
 
4
 
! Отговори
обещано преди 3 години
Премиера ОБЕЩА на "ЛЕВСКИ" козирка, а Кралев намелени 10 млн от дълга както за стадиона на це се ка.
11
0
 
1
 
! Отговори
Тошо преди 3 години
ОБЕЩАНИЕ ДАДОХА И ПРЕДИ, НО.....ЕДНО Е ДА ИСКАШ, ДРУГО НЕЩО Е ДЕЙСТВИЕТО... ЛИПСАТА НА ПОЗРАЧНОСТ ДОВЕДЕ ДО ТАЗИ БЕЗДНА, А ДА ПОПИТАМ ЩЕ ИМА ЛИ ОТГОВОРНОСТ...ЗАЩОТО АКО НЯМА, ПАК ЩЕ Е ТАКА, А ЛЕВСКИ УЧИ НА ДРУГО....ЗАТОВА И СМЕ ДАЛЕЧЕ ОТ НЕГОВИТЕ ЗАВЕТИ, ДАНО СЕ УСЪЗНАЕ ТОВА И ...СЕ ТРЪГНЕ НАПРЕД!
10
0
 
1
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Ха, ха - 11 играят - 111 (ако не и 1111) край тях само гледат с пари да се нагушат...
9
2
 
4
 
! Отговори
Левски шампион преди 3 години
Само Левски
8
0
 
5
 
! Отговори
Ултра преди 3 години
Че ми харчат дедовиьо.Пара нема.
7
0
 
3
 
! Отговори
малка фирма преди 3 години
Че кой ви даде този кредит ... вие не сте за кредит с толкова задължения. Както я карате е ясно докъде ще я докарате.
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами то освен стотинки, друго за харчене не остана.
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Харчете бе ваше право си е да ги харчите прозрачно. Излезте на площада и викайте аз пък вече съм прозрачен. Колко ви е общото IQ и как мислите да печелите титли със туй IQ и лозунги за първолаци ?
4
0
 
7
 
! Отговори
Само,че преди 3 години
Като ще е прозрачно,коя е фирмата дала кредита?
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като малките деца: 'Ще си ям зеленчуците, мамо'.
2
0
 
7
 
! Отговори
браво преди 3 години
Не знаех, че Левски е жив.То бива неграмотност, ама вече минавате всякакви граници, откривате нови висоти и дълбаете все по-надолу.
1
0
 
10
 
! Отговори
Не е от Левски преди 3 години
А от "Левски". Апостолът Левски няма как да ви обещае нищо от отвъдното. Но закъсалото отборче "Левски" може. Припомнете си тези елементарни правила за имената и наименованията.

Спонсорирани публикации