Байерн Мюнхен е големият Супершампион на Европа

Баварците победиха Севиля с 2:1 след продължения
25 сеп 2020 09:10, Красимир Ангелов
6
Байерн Мюнхен е големият Супершампион на Европа
Снимка: БГНЕС

Набралият бясна скорост Байерн Мюнхен грабна и Суперкупата на УЕФА, побеждавайки Севиля с 2:1 след продължения в унгарската столица Будапеща.

Възпитаниците на Хулен Лопетеги откриха резултата в 13-ата минута чрез Лукас Окампос, реализирал много спорна дузпа, отсъдена от рефера Антъни Тейлър.

Хегемонът на Германия и цяла Европа не се стресна и продължаваше да контролира играта, за да стигне до заслужено изравняване двайсетина минути по-късно, когато Леон Горецка матира противника след подаване на Роберт Левандовски.

След почивката попадения на Левандовски и Лерой Сане бяха отменени, съответно заради засада и нарушение в атака на поляка.

Срещата влезе в продължения и в 104-ата минута момчетата на Ханзи Флик сътвориха пълен обрат. Влезлият малко по-рано като смяна Хави Мартинес вкара с глава и донесе четвърто отличие за отбора си тази година след титлата в Бундеслигата, Купата на Германия и трофея в Шампионската лига.

За Байерн това е втора Суперкупа на Европа от общо пет опита, докато Севиля записа пето поражение в общо шестия си мач за отличието.

Подробности за срещата четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Севиля ги изтърваха последните минути, друга песен щяхте да пеете тогава германска машина бля бля
3
5
 
3
 
! Отговори
фен преди 3 години
много скучен мач. С изключение на 2-3 изяви на Левандовски, всичко друго си беше бягане на коне 120 минути и яко диспциплина и скучно препускане около топката.За съжаление атрактивния футбол отдавна умря.
2
2
 
12
 
! Отговори
до 2 преди 3 години
Немска машина, ами крайно време да видим нещо различно последните 15 години от това испанските отбори да мачкат всички!
1
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И този сезон не виждам кой може да ги спре да спечелят Шампионската лига. Вчера гледах мача - нямат слаб пост, нямат играч, който да издиша, истинска немска машина са.

Спонсорирани публикации