Как да подобрите тренировките с ходене?

Сменяйте маршрутите
25 ное 2020 00:00, Михаела Лазарова
4
Как да подобрите тренировките с ходене?
Снимка: Istock

Когато искаме да отслабнем и да поддържаме добра физическа форма и здраве се стремим да правим упражнения, да тренираме и да се храним здравословно. Забравяме обаче, че ходенето е най-естественото движение, за което телата ни са създадени и можем да го използваме като ефективна тренировка за отслабване и добро здраве.

Ходенето има редица ползи за здравето. То стимулира кръвообращението, ускорява метаболизма, повишава изгарянето на калории и мазнини и е безопасно за хора в риск от травми или такива с придружаващи заболявания, които ги възпрепятстват да правят друг тип по-тежки тренировки.

Ако изминавате на ден по няколко километра, това неминуемо ще се отрази добре на цялото ви тяло, на фигурата ви и на здравето ви.

Как можете да направите тренировката с ходене още по-ефикасна?

Забързайте темпото

Можете да загреете още повече тялото и мускулите си, да ускорите темпото. Ходете по-бързо в рамките на 20 минути, след това отново намалете интензитета на ходене. Смяната на темпото провокира тялото, забързва метаболизма и подобрява резултатите от ходенето като тренировка.

Разсейвайте се

Ако ходите целенасочено и не разсейвате съзнанието си, а се фокусирате единствено в целите, ще намразите ходенето като тренировка, а и каквато и да е друг вид физическа активност. Когато не доставяте удоволствие на съзнанието си, всичко, което правите се превръща в мъчение. Затова слушайте музика, аудиокниги, подкастове, изобщо всичко, което занимава и съзнанието ви и ви носи приятни емоции. Изследванията показват, че това подобрява представянето и производителността ви.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: спортотслабванеходене
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ходенето е идеалната тренировка. Аз така съчетавам - 3 в седмицата по 30 минути фитнес на работа правя в офиса - гири и ластици. Също половин час бързо ходене правя всяка сутрин до работа, половин час бързо ходене в обедната почивка и половин час се прибирам до нас след работа - общо 1час и половина.Ето, че не отнема много време.
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ходенето става, ако имаш много свободно време или ако си вкъщи, да си пуснеш пътеката и да гледаш филми на плазмата.
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак ли ти досадничке нагла си и стана нямаш

Спонсорирани публикации