Дунавска след медала с Турция: Приключила съм с България

Турският ансамбъл по художествена гимнастика с европейска титла
Обновена: 1 дек 2020 09:47 | 1 дек 2020 09:25, Елка Василева
171

Исторически успех за турския спорт под ръководството на български треньор. Камелия Дунавска изведе ансамбъла по художествена гимнастика на Турция до безпрецедентна първа европейска титла на първенството в Киев.

Пред Bulgaria ON AIR златното момиче на Нешка Робева разказа за дългия път към върха, трудностите и саможертвите.

Това е изпълнението, което постави Турция на картата на европейската художествена гимнастика. А до там ансамбълът стига под ръководството на българското златно момиче Камелия Дунавска, която работи с отбора от 2017 година.

"За мен тези момичета вече са златни. Те направиха изключително голям скок в Турция. Истината е, че при нас дотичаха хора от делегацията, които ревяха като деца", заяви Камелия Дунавска.

А след последните акорди на съчетанието с три обръча и два чифта бухалки Дунавска в свой стил не пести критиките си.

"Не успяха да покажат това, на което са способни. Стресът ги натисна много. Първите ми думи бяха, че са пропуснали възможността да спечелят още два медала", обясни тя.

А пътят до златото никак не е лесен. Почеркът на Дунавска е във всичко, защото тя няма щаб от помощници.

"Нямаме хореограф, нямаме екип, бих казала, че се справям добре", каза още треньорът.

Начело на ансамбъла тя застава...погрешка. Грешка, която след няколко години ще се окаже исторически шанс.

Нешка Робева е сред първите, които честитят титлата на своето златно момиче.

Дунавска обаче не вижда път за себе си в родината.

"Аз съм приключила с България в професионален план", посочи тя.

Повече от два месеца преди състезанието Дунавска и петте момичета са били изолирани от околния свят в лагерна обстановка. И макар че на първенството в Киев заради коронавируса в състезанието между ансамблите участваха само шест отбора, Дунавска е убедена - спортът не трябва да спира. А следващата цел е ясна - класиране на Олимпиадата в Токио.

Вижте повече в репортажа на Виолета Русенова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чудя се на пишещите ***, как може да коментират една успяла жена.Отишла в Турция?Ей,освободете се от робската си психика бе тъпандури татари,къде е тази държава,къде сме ние?Известни сме само с киселото мляко, и че само децата ни са хубави,защото ги правим с к*ра,не с акъла си!
131
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Торбалан
130
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Турски отбор по художествена гимнастика -шамар в лицето на ислямизма.В Турция има много хора с бошнашки, български и кавказки произход, та хубави момичета ще се намерят.Но когато ти липсва школата е трудно.Тази дама пренася факела на цивилизацията в Анадола, трябва да бъде подкрепяна!Не си е сменила нито името, нито вярата.
129
8
 
8
 
! Отговори
муспи преди 3 години
Тази е създала най големия фарс в художествената гимнастика - турция шампион!
128
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Ами 143Може да има пари да плаща на 100 охранители с 10 джипа и да я опазят в 1000 рискови ситуации. Но все някогапще се случи 1001-я случай, когато ще се окаже някъде, където ще се срещне с някого без охранител наблизо и тогава ще разбере, защо не трябва да се гаври с Република България и с българския народ.............Българските путур-лайнювееее могат само да търкат и да приказват в нетрезво състояние! От вас и комар не се плаши - осранниии груйчовци! :))))))))))))))))
127
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Ами 142Чакаме я първо да се върне, пък тогава ще мислим как ще я приключваме. За да ме закопае, първо трябва да ме намери. Пък и не е само една фамилия, цяла агитка сме. И едва ли само една агитка ще тръгне след нея, има агитки във всеки областен град. В големите градове има по няколко. Може да ходи със 100 охранителя и в 1000 случая да я опазят, но все някога ще се случи 1001-ят случай.....Дамата хич не се впечатлява от български традиционни ДЖИКИДЖИИИ! :))))))))))))))))))))
126
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е какво да прави в България?Тука ако не мазниш на глупавия mukвоч от Банкя не можеш да пепсперираш.
125
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
и да се върне в България никой нищо няма да и направи,повечето тук сте клавиатурни мишки и неможете до магазина да идете от страх
124
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По един претрепан комунист дай Боже всекиму! :)))))))))
123
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Обаче ако посмееш да стъпиш отново на българската земя, тогава НИЕ ЩЕ ПРИКЛЮЧИМ С ТЕБ !!!И какво ще и направиш?! Със сигурност има финансова възможност да закопае теб и комунистическата ти гнила фамилия.
122
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако някой си мисли, че в политиката не се меси и в спорта, много се бърка.
121
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В днешно време професията Журналист се равнява на лека жена която и плащат за поределен вид услуга без ръце!!!!!
120
2
 
32
 
! Отговори
Браво преди 3 години
Достойна българка. И с работата си и с гордо вдигната глава да каже истината. Държавата на Тиквата не предоставя равни шансове за развитие. Приоритет при Тиквата имат - калинки, хубави жени, жени правещи изкусно фелацио,глуповати и подмазващи се хора,обикновени крадци ,контрабандисти и нагли престъпници. Та какво да прави способен, недооценен човек сред тази ***?
119
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гадни жур *налисти!Жената каза, че е приключила с България в професионален план.Защо й вадите думите от контекста и променяте смисъла им? За повечки сребърници???
118
25
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ами тая си прилича на туркиня...
117
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая замина от Булгарята и отиде при ***.блях
116
7
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Псевдопатриотите налазиха форума.1. Жената каза, че е приключила с България, В ПРОФЕСИОНАЛЕН ПЛАН.2. Явно нямате достатъчно мозъчни гънки, да се замислите, защо тази жена го казва. И да се замислите, защо мноого хора го казват това.3. Вие не сте патриоти, а на нивото на аборигените. Първосигнални и агресивни.
115
2
 
46
 
! Отговори
Muhsin преди 3 години
Жената е направила своя избор. Видяла е, че няма смисъл да се жори в България и е намерила своето място. Тук я заплашвате с мъст и смърт, ако се върнела. Не се различавате от ИДИЛ и Иран. Както навремето, когато смених имената на хората и се чудеха защо се състезават за Турция. Ами защото там им целуваха ръка и ги позлатиха, а тук ги мачкате. А и вече е 2020, трудно ще затворим границите.
114
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има право да каже това което иска без да се притеснява от патологични български туулупчани!
113
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Но да каже пред журналисти от цял свят, че "била приключила с България" не е окей. И по-добре да не се връща, защото ако се върне, България ще приключи с нея.Ще прави каквото си поиска без да се влияе от мнението на някои български хронични ганнююве и говнюювее! :)))))))))))))

Спонсорирани публикации