Залозите за "Оскар"-ите вече започнаха

Обновена: 10 май 2023 18:58 | 22 яну 2021 16:52, Александър Попов
Залозите за "Оскар"-ите вече започнаха
Снимка: БГНЕС

В света на спортните залози можем да видим, че всеки човек е готов да наддава за най-различни събития. Можем да открием, че някои букмейкъри са готови да направят прогноза за победителя, който ще участва в гоненето на търкалящото се сирене, номинирането на следващия дълъг скок в жабешките състезания и още много други. Възможностите наистина са неограничени, ала не трябва да забравяме, че кино критиците спокойно могат да се включат в още една холивудска прогноза – кой филм ще спечели Оскар през настоящата година.

Форматът продължи да се променя с огромна сила и сега можем да забележим, че ще се допускат само филми, в които присъства поне един афро-американец, както и още много други малки подробности.

Тазгодишните номинации ще включат всички филми, които са пуснати между 1 януари 2020 г. и 28 февруари 2021 г. Церемонията ще се състои на 25 април 2021 г. в Dolby Theatyr Холивуд и най-вероятно ще бъде малко по-различна, след като някои обстоятелства промениха визията на церемонията.

Организаторите добавят дори някои нови категории като звуково оформление във филм, смесването на звуци и ефекти и още много други по тази линия. Можем да открием, че една от честите и приятни практики, за които се говори в Bwin е именно разглеждането на холивудските ленти, които ще се състезават за престижната награда.

А предложенията тази година са доста интересни - можем да открием присъствието на Nomadland на китайската режисьорка Клои Жао (още тук можем да се замислим коя лента спечели наградата през миналата година), следващата номинация е Mank, която ще проследи историята за Хърман Манкевич и желанието му да довърши сценария на "Гражданина Кейн", Malcolm and Marie, както и още около 22 заглавия, които са излезли на този етап.

Холивудските залози винаги са интересни с оглед на факта, че през последните години все по-абсурдни филми се номинират, но нека не забравяме, че американските кино критици отдавна искат да интегрират азиатските зрители. Все пак не трябва да забравяме, че говорим за огромен зрителски интерес и внимание, който може незабавно да се отрази на гледаемостта.

Впрочем не трябва да забравяме, че киното претърпява също еволюция и щом филмите на различните стрийминг гиганти започнаха да присъстват сред номинациите, можем да очакваме абсолютно всичко необходимо в тази категория. Брандът обаче обръща внимание и на още някои интересни предложения, с които забавлението е наистина гарантирано.

Доказателството, че човек може да постави прогноза на предизвикателства като "Ще има ли шоуто официален гост?", можем да проверим дали последният човек, който бъде показан във възпоменателния филм на изгубените холивудски таланти ще бъде актьор или актриса (тоест да работи точно това), както и много други. Тази секция има и още предложения, но препоръчваме на филмовите критици да помислят много, преди да направят своята прогноза.  

Конкретната секция в портфолиото търпи обновяване и най-вероятно ще има още много интересни прогнози, които всеки филмов експерт ще може да даде. Нека не забравяме, че актьорите винаги са способни да направят поне по още една изцепка, преди да стигнат до големите награди, а с оглед на малко по-непознатите предложения, удоволствието в тази секция може да бъде гарантирано.

Сигурни сме, че сте почитатели на рисковите спортове, следователно препоръчваме да обърнете внимание и на един от филмите с най-висок коефициент, който според букмейкъра не може да се похвали с много шансове – Fantasy Island. Това едва ли е добра новина за Джеф Уадлоу, но в тази игра не може да има само шампиони, а и кой знае, до самите номинации има още много време.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още по темата: оскаризалози
Още от