Кралев: Приоритет за новия мандат - изграждането на нов комплекс на мястото на "Червено знаме"

Има изготвено предпроектно проучване, което потенциалния инвеститор може да изпълни
Обновена: 26 яну 2021 13:28 | 26 яну 2021 13:18, Ния Христова
10
Кралев: Приоритет за новия мандат - изграждането на нов комплекс на мястото на "Червено знаме"
Снимка: БГНЕС
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев коментира бъдещето на комплекс “Червено знаме” и заяви, че той ще бъде сред приоритетите на правителството на ГЕРБ през следващия мандат.  
 
“За съжаление в страната има много такива обекти. Това е така, защото до 2009 не беше забит и един пирон в спортната инфраструктура на държавата повече от 25 години. Не може в рамките на 10 години всичко да бъде възстановено. „Червено знаме“ е част от активите на нашето министерство от 2010 г. Преди това е бил в активите на Министерството на отбраната. През 2017 г. беше прехвърлен в активите на дружество „Сердика спортни имоти“, което да се занимава със стратегията за развитието на обекта. От няколко години работим сериозно по намирането на инвеститори. Имаме изготвено предпроектно проучване, което ще искаме от потенциалния инвеститор да изпълни. Предпроектното проучване е задължителен етап от един инвестиционен проект. Прави се доклад, вижда се какви са рисковете. В зависимост от общия устройствен план на Столична община да се види дали нашите желания могат да бъдат изпълнени”, заяви министър Кралев при гостуването си в сутрешния блок на bTV.
 
Той обясни, че комплексът е морално остарял и не може да бъде възстановен. 
 
“На негово място ще направим много нови съоръжения. 5 от тях ще бъдат за водни спортове. Предвиден е един закрит плувен басейн с олимпийски размери 50 на 25 м, към него два помощни 25-метрови басейна, отвън още един басейн с 50-метров размер и един басейн за скокове във вода. Предвижда се строеж на многофункционална спортна зала с капацитет от между 3 000 и 5 000 души. Подобна зала липсва в София, защото „Арена Армеец“ е много голяма за някои от състезанията и някои от спортовете. Ще бъде изграден тренировъчен блок от 5 зали и огромен подземен паркинг, който да побере всички автомобили, които ще идват за събитията в голямата и малката зала. Разглежда се и възможността за изграждане на зимна пързалка, защото при модерните проучвания басейните се свързват със зимна пързалка, за да може да се спести от електроенергия. Този проект ще бъде приоритетен в следващия ни мандат. Бяхме започнали разговори с потенциални инвеститори, които бяха прекратени, заради пандемията и ограниченията в пътуването между различните държави. Напреднали сме с предпроектното проучване и имаме готовност да го предоставим на инвеститорите”, обяви спортният министър. 
 
Министър Кралев заяви, че комплексът е разполагал с денонощна охрана до лятото, която е премахната заради по-тежкото икономическо състояние на “Сердика спортни имоти” по време на пандемията. 
 
“Първите данни за незаконни дейности на обекта са от преди една седмица. Тогава са сезирани органите на МВР, които да могат да направят разследване. Възстановена е денонощната охрана, а от днес ще има и стационарна с кабинки. През периода без денонощна охрана се разчиташе на обход от екипите, които охраняват „Арена Армеец“. Очевидно това не се е оказало достатъчно”, каза Красен Кралев. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставихте го да бъде разрушен,за да може сега да налеете десетки милиони,за да го възстановите и половината да окрадете.
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къв нов мандат бе футляр?Не разбра ли, че сте пътници?!
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Раздават се милиони на червените села,а на Левски обеща кУрзирка.
5
0
 
1
 
! Отговори
кескьосе преди 3 години
С Викитория още ли са заедно?
4
2
 
17
 
! Отговори
Бандера роса преди 3 години
Какви нови мандати, какви червени знамена, явно всички в ГЕРБ отдавна са загубили всякаква връзка с кораба майка.
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде са днешните награди
2
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оня ден една ТВ даде репортаж как комплекса се унищожава, как рушат и решат железо.И сега този пунта мара сетила се да се побара, щял да прави нещо си ама следващият мандат.Колело, ама друг път.Досега чий го държахте бе, че не свършихте и за пет пари работа? Само крадете и рушите, това ви е запазената марка.
1
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И ще пуснат Кралев да плува в него.