Кой е фаворитът за Шампионска лига според букмейкърите?

Обновена: 10 май 2023 18:43 | 28 яну 2021 13:10, Александър Попов
Кой е фаворитът за Шампионска лига според букмейкърите?

Ако съществува един специален турнир в Европа, където можем да станем свидетели на възможно най-красивия футбол и игра за милиони евро, това със сигурност е Шампионска лига. Именно този трофей спокойно може да се смята за най-важен, след като именно най-добрите отбори на всяка страна се изправят едни срещу други, за да покажат какво са променили и как точно подобряват играта.

Ето защо можем да открием, че тази година прогнозите стават още по-интересни, след като испанските грандове започнаха да отстъпват и някои промени се отразиха значително на формата им, можем да забележим, че тази година букмейкърите имат интересна гледна точка относно потенциалните шампиони. Ето защо в началото на сезона на Шампионска лига, всеки запалянко може да направи прогноза, а най-важното е, че колкото по-рано се направи, толкова по-сериозни могат да бъдат и потенциалните печалби.

Тази година особено шансове се дават на миналогодишния шампион Байерн Мюнхен, а на второ място като потенциален шампион можем да открием Манчестър Сити с Пеп Гуардьола. Йорген Клоп се нарежда на 3-то място с Ливърпул, докато Ювентус и заема 4-та позиция и всички чакат чудото от най-скъпия футболист най-накрая да бъде факт.

Отбори като Барселона се намира на не толкова престижната 8-ма позиция, а отборът с най-малко шансове тази година е Порто. Родният букмейкър ефбет се е постарал да даде адекватни пазари именно за шампионска лига, както разбираме от ревюто им на Ефбет от Efirbet - сайт за професионален анализ и спортни прогнози. Оправдани ли са обаче въпросните прогнози? Експертите забелязаха, че през миналия сезон, когато Байерн успя да излезе от групите, при това без дори да се измори, конкуренцията беше стигнала до абсолютната нула, а освен това можем да забележим, че немският тим вече се е сформирал достатъчно добре и изчиства основните си проблеми още в самото начало.

Както се досещаме, просто бяха необходими малко повече игри. Гражданите от Манчестър Сити също не срещнаха затруднения и след 5 победи, при това без отбелязването на гол, можем да видим, че играта им е напълно завършена, но не трябва да забравяме, че групата често ни подвежда. Що се отнася до Ливърпул, господата трябва да се пазят, защото вече сме виждали някои неприятни обрати в това отношение още в началото на следващата фаза.

За съжаление Ювентус не се радва на големи надежди, но точно техният възход напред ще направи първенството още по-вълнуващо, все пак ще е приятно да видим италианския тим да тръгне напред, след като последният спечелен трофей е през далечната 1996 г. Реал Мадрид и Атлетико Мадрид не получават високи шансове. Зидан трябва да направи много сериозно чудо, което не е невъзможно, но няма как да не запишем една особена липса в отбора.

Атлетико Мадрид пък е тим, който винаги намира правилната формула в трудните моменти и не е готов за отписване. Не трябва да забравяме, че Шампионска лига приключва едва след последният съдийски сигнал на финала, а до тогава може да се случи абсолютно всичко. Да не забравяме, че някои треньори са готови да запазят талантите си именно за важните мачове в този турнир, игнорирайки собственото си първенство, често тези трикове помагат до един определен момент. В едно можем да бъдем категорични, този сезон ще бъде малко по-различен и определено ще заслужава вниманието си, а точно това привлича и всички фенове към поставянето на ранни прогнози - правилните определено ще инкасират сериозни печалби.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още по темата: Шампионска лига
Още от