Гол в края донесе успех на Реал Мадрид срещу Аталанта

Манчестър сити с лек успех като гост над Борусия Мьонхенгладбах
25 фев 2021 09:20, Красимир Ангелов
6
Гол в края донесе успех на Реал Мадрид срещу Аталанта
Снимка: БГНЕС

Реал Мадрид взе крехък аванс в първия 1/8-финален сблъсък от Шампионска лига. "Кралете" стигнаха до трудна победа като гости на Аталанта, въпреки че почти цял мач играха с човек повече.

Ферлан Менди (86‘) отбеляза единственото попадение в края на срещата. Hосителят на рекордните 13 трофея от най-престижния европейски клубен турнир беше по-активният отбор през по-голямата част от двубоя и логично се поздрави с успеха.

Зинедин Зидан трябваше да се справя със сериозни кадрови проблеми, след като 9 от основните играчи на "кралете" бяха аут за срещаjd. Това бяха Серхио Рамос, Карим Бензема, Даниел Карвахал, Еден Азар, Родриго Гоес, Федерико Валверде, Едер Милитао, Алваро Одриосола и Марсело.

Реваншът е на 16-и март в Мадрид.

В другият мач от снощи в Шампионската лига Манчестър Сити надигра и победи Борусия Мьонхенгладбах заслужено с 2:0 като гост в първи осминафинален мач на Шампионската лига, състоял се на стадион "Пушкаш Арена".

Лидерът в английската Висша лига доминираше още от самото начало, но се оттегли на почивка само с гол аванс, дело на Бернардо Силва с глава.

В средата на второто полувреме португалецът записа и асистенция, а Габриел Жезус стори лесното и вкара на празна врата. Към края Гладбах беше порязан от рефера Артур Диаш, защото имаше основателни претенции за дузпа, но ситуацията дори не беше разгледана от VAR.

Реваншът е на стадион "Етихад" на 16 март.

Всичко за снощните мачове в Шампионска лига четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пресилен червен картон, както и да го погледнеш. Да оставиш отбора с човек по малко почти цял мач е почти сигурна загуба. Съдиийки отбор
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не гол в края, а червен картон в началото.
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Играх го 1х. Всочко излезна без този. Съдията съм го проклел до 10 то коляно да тънат в мизерия. Не даде втори жълт и съответно червен на играч на Реал за симулиране за дузпа. Явно като няма пари за играчи ще има пари за съдии.
3
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това го е имало винаги - големите отбори са подпирани, за сметка на по-малките. Най-вече помагат на Барселона.
2
4
 
5
 
! Отговори
perry преди 3 години
До АнонименСъдийски и УЕФА аванти за скъпоценните отбори!
1
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Реал се класира напред, Барселона и гнома си заминават от турнира. Класика.