Шампион по културизъм: Станозололът вреди в плуването

Анаболът е по-подходящ да се приема при силовите спортове
25 фев 2021 11:37, Ния Христова
5
 
Вече трети ден продължава допинг скандалът в българското плуване. В подкрепа на тримата плувци, в чиито проби беше открито забраненото вещество станозолол, се обявиха най-големите звезди в плуването, начело с Антъни Иванов, Екатерина Аврамова и Нина Рангелова.
 
Лекарят на националите д-р Любомир Петров заяви, че плувците ни много добре знаят какво приемат и това не са лекарства, а хранителни добави.
 
"Докторите дават Хипократова клетва. Докторът е на не по-малко отговорно място от треньора. Той е много ключова фигура във възстановяването и в този спорт", заяви балканският шампион по културизъм Георги Георгиев пред Bulgaria ON AIR.
 
Той бе категоричен, че спортът не може без индустрията на хранителните добавки, които подпомагат възстановяването на спортистите.
 
"Стероидите са пептиди, които преобладават в човешкия организъм. Всеки организъм сам формира своите многочислени стероиди. Стана тревожно стероидът да се разглежда само като анаболен", коментира той.
Още по темата
 
Георгиев обясни и какво всъщност представлява станозололът, който е открит в пробите на националите ни по плуване.
 
"Всеки добре информиран спортист би трябвало да избере анаболен стероид, който да му помага. Той не би избрал станозолол. Този стероид би могъл да навреди в спорт като плуването, колоезденето", категоричен бе културистът.
 
И добави, че станозололът е по-подходящ да се приема при силовите спортове, в които работата, която трябва да извърши мускулът, е няколкократна, но не циклична, както е при плуването.
 
"Тези момчета са с високо спортно майсторство. Няма как да не са чували за тези анаболни стероиди. Ако те са чували, знаейки какво може да причини, те не биха избрали този стероид", убеден е Георгиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Истината"Станозола е стар стероид и седи доста време в организма"Чисто информативно, не се заяждам. Засича се до 3 седмици, после - не. Медицинската дозиворка е 1-2мг на ден(за болни). За мъже, ако търсиш анаболен ефект е 20-40мг дневно на два приема. В комбинация с други стероиди може да се стигне и до 60-80мг дневно, което е и разумния лимит(преди организма да почне да дефектира и да имаш повече вреди, отколкото ползи). Има хора дънят и по 200мг на ден, но те са... не им се живее.
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Всеки добре информиран спортист не би избрал станозолол. Този стероид би могъл да навреди в спорт като плуването, колоезденето"Айде бе? Точно стромбата дава невероятна издържливост за циклична работа, премахва мазнините, увеличава силата и има лек прираст на мускулна маса. Ползва се от хора, които искат да ОСТАНАТ в категория но да повишат издържливостта и силата.Най-разпространен е точно в колоездене и маратони!Иначе кавко да си бият - дека? И да качат по 15кг мускули за месец?
3
0
 
5
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Спортистите на САЩ вече вземат пептиди, хормон на растежа (GH) и препарати разработени в олимпийската им лаборатория, които заобикалят законите с нови формули. Всички олимпийци на САЩ минават хемодиализа преди допинг тест или олимпиада с цел изчистване от всички химии. Затова там няма хванати с допинг. Станозола е стар стероид и седи доста време в организма
2
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Минали са са стероидите покрай пептиди, ама хайде. То ясно, че от много интервюта вече не знаят какво говорят, но спортисчетата винаги драпат да назнавайват биохимия. Той затова и Яфар така приключи.
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който вкара Нандролон ще го дава винаги "шампион"!