Спират добавките на плувците, изчаква се общата проверка за допинг

Националния ни тим е бил ваксиниран срещу COVID-19
4 мар 2021 17:07, Ния Христова
4
Спират добавките на плувците, изчаква се общата проверка за допинг
Снимка: БГНЕС
До днес до днес се водеха две разследвания по случая с тримата ни национални плувци, хванати с допинг. Едното на федерацията по плувни спортове и друго -  на Антидопинговия център. Днес Управителният съвет на федерацията подсказа, че прехвърля изцяло топката на антидопинговата институция, съобщи БНР. 
 
Президентът на плуването Георги Аврамчев заяви, че оттук нататък очаква резултатите от проверката и ще съдейства на институцията. Съдействието се изразява, както вече се знае, в проверката за забранени препарати на всички състезатели, участвали в последните два лагера на националните отбори след Нова година. 
 
Това ще стане тепърва, тоест седмица след оповестяването на положителните Здравко Баблаков, Светлозар Николов и Благой Панайотов. И след като съотборниците им от националния тим бяха ваксинирани срещу COVID-19 с първите дози, за което антидопинговите служители са били уведомени.
Още по темата
 
Аврамчев допълни още, че подготовката на отбора продължава, но временно всички добавки, които се дават, се спират.
 
Междувременно Управителният съвет на федерацията подкрепи селекционера Кристиян Минковски, срещу когото имаше обвинения и изразени съмнения от страна на състезатели и негови колеги, както и доктора на националите Любомир Петров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че те ако им спрат добавките ще окапят като круши. Стига с тези митове за природни таланти. Таланта е до първото градско състезание.
3
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Май ,треньора и доктора са за прокуратурата
2
0
 
6
 
! Отговори
Чичо Любо преди 3 години
Подобно погазване на нормалността изисква целият Управителен съвет на федерацията, плюс треньорският състав незебавно да си подадат оставките и проверяващите на М-во на спорта да извършат пълно разследване. Дават ли си сметка тая Г.Абрамчев и кликата около него какви санкции могат да докарат за спорта в България. Трябва ли като Русия да ни санкционират за допингова политика / а не антидопингова / в спорта? На тоя ,Г.Абрамчев да му се забрани да се занимава със спорт завинаги.
1
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е сега вече като минат на киноа и годжи бери ще станат като торпили.В плуването допинг се използва най много. Какво толкова нападнаха федерацията плувците.

Спонсорирани публикации