Феновете са бесни: Горят фланелки на Ливърпул

"Червените" стигнаха само до 1:1 срещу Лийдс във Висшата лига
20 апр 2021 09:35, Красимир Ангелов
16
Феновете са бесни: Горят фланелки на Ливърпул
Снимка: БГНЕС

Под огромното недоволство на феновете срещу новата Суперлига Ливърпул пропусна да се върне в топ 4 на Висшата лига, след като завърши 1:1 като гост на Лийдс. Тимът на Юрген Клоп водеше в резултата до 87-та минута след гол на Садио Мане (31) и щеше да се завърне в зона "Шампионска лига". Диего Йоренте (87) обаче вкара изравнителен гол и спечели точка за домакините.

Мачът мина точно под знака на новосформирания турнир, който обедини феновете в цяла Европа, които са против него!

Двубоят бе първи за един от 12-те отбора в европейската Суперлига и това нямаше как да не бъде отбелязано. Играчите на Лийдс излязоха на загрявката с фланелки с надпис “Футболът е за феновете” и “Заслужете си го” под логото на Шампионската лига. Извън стадиона също бе интересно - фенове на Лийдс горяха фланелки на Ливърпул, а над "Елън Роуд”"прелетя самолет с транспарант "Кажете не на Суперлигата".

В крайна сметка двубоят завърши 1:1, с което Ливърпул остана на 6-то място в класирането с 53 точки, на 2 зад Лестър (мач по-малко) и Уест Хем, който са съответно трети и четвърти. Лийдс е на десета позиция с 46.

Преди мача през целия ден вчера фенове на Ливърпул реагираха на новината за създаване на европейска Суперлига и изригнаха срещу любимия си клуб. Те разпънаха банери на оградата на "Анфийлд", в които изразиха отношението си към идеята за затворена надпревара на богатите с участието и на "мърсисайдци".

"Фенове на Ливърпул против европейската Суперлига", гласи един от банерите, а на другия пише "Позор за вас. Почивай в мир, Ливърпул. 1892-2021".

В същото време, фракцията фенове Spion Kop 1906 обявиха, че ще премахнат всичките си знамена и банери от емблематичната трибуна "Коп" на "Анфийлд" в знак на протест срещу решението на клуба да участва в Суперлигата.

Всичко около реакциите след създаването на Суперлигата четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
1
 
! Отговори
Малоумник преди 2 години
Ходи на пазара на булки в столипиново
4
0
 
19
 
! Отговори
1 преди 2 години
Италианските и испански далавераджии обсебиха футбола с всякакви мръснишки номера.Собствениците на водещите английски клубове,които не са англичани се присъединиха.Сега 20 клуба са решили да приберат всички генерирани във футбола пари,останалите кучета ги ялиКато гушнат милиардите,ще привлекат по 40-50 най-добри футболисти,за да има кой да играе в първенствата,националните купи и собствената им суперлига.Всички останали затъват безнадеждно.Мерси,така мерцедес унищожи формула 1
3
1
 
19
 
! Отговори
Някой гледа ли? преди 2 години
Гледате ли футбол от както играят без публика? Сериозно питам.Мен лично вече не ми е интересно.
2
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още навремето, когато се сформира оригиналната ШЛ,споделих с приятели-фенове,че този прекрасен път,осеян с добри намерения и рози,води към порочно развитие на футбола.Неизбежното фаворизиране и обогатяване на големите отбори и пренебрегването на по-малките се случи и такива като нашите все по-рядко помирисват двете Евролиги.Генерирането на свръхдоходи и печалби на суперотборите, им даде самочувствие да пожелаят още повече власт и пари чрез тази Суперлига, която ще е края на футбола.
1
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кои фенове не е искат? Това че банда вандали най вероятно добре обезпечени правят зулуми не означава нищо . Тея от УЕФА печелят стотици милиони да не мислиш,че ще те питат? Пазят си парите.Аз лично я искам. ШЛ е гледам след 16 финалите. Преди това какво да гледам? Отбор за 1 милиард срещу селски отбор ?Отборите да си решат сами НЕ под натиск!