Манчестър Юнайтед срещу Виляреал на финала на Лига Европа

"Жълтата подводница" не позволи английски финал в турнира
0
Манчестър Юнайтед срещу Виляреал на финала на Лига Европа
Снимка: БГНЕС

Рома победи Манчестър Юнайтед с 3:2 в полуфинална среща реванш от турнира Лига Европа, която се игра на стадион "Олимпико" в Рим. На "Олд Трафорд" англичаните постигнаха убедителна победа с 6:2 и с общ резултат 8:5 "червените дяволи" продължават ни финала в турнира.

През първата част Кавани изведе гостите напред с гол в 39-тата минута. Един Джеко(57') и Кристанте(60') направиха пълен обрат, но Кавани се разписа още веднъж в 68-мата минута и секна надеждите за "вълците". Все пак Рома стигна до успеха седем минути преди края след като Алекс Телеш си отбеляза автогол.

Във финалния двубой на турнира "червените дяволи" ще спорят с тима на Виляреал, който се класира напред след нулево равенство на стадиона на Арсенал. Миналата седмица "топчиите" отстъпиха с 1:2 в Испания и след нулево равенство в реванша напускат надпреварата крачка преди сблъсъка за трофея.

Двубоят не предложи много интересни ситуации, а късметът обърна гръб на Обамеянг, който на два пъти нацели страничната греда.

Футболистите на Унай Емери пък свършиха перфектно своята работа и "заключиха" вратата си, каквато всъщност бе тяхната задача, за да се класират напред.

Това е първи финал в исторически план за "жълтата подводница" в Лига Европа и отборът продължава да впечатлява през настоящия сезон. От другата страна, Арсенал е на път да остане извън евротурнирите за първи път от четвърт век насам.

Всичко за снощните полуфинали в Лига Европа четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации