Японски експерти: Без зрители на Олимпиадата в Токио

Игрите ще се проведат от 23 юли до 8 август 2021 г.
18 юни 2021 07:54, Ния Христова
3
Японски експерти: Без зрители на Олимпиадата в Токио
Снимка: БГНЕС
Експерти от работната група към японското правителство за разработване на мерки срещу разпространението на коронавируса призоваха летните олимпийски игри в Токио да се проведат без зрители, съобщи Агенция Киодо.
 
"Провеждането на състезанията без зрители ще доведе до най-ниския риск от разпространение на коронавируса в спортните съоръжения, така че е за предпочитане", гласи становището на експертите, цитирано от агенцията.
 
Ръководителят на организационния комитет на Олимпийските игри в Токио 2020 Сейко Хашимото заяви, че при вземането на окончателно решение по този въпрос ще бъде взета превдид и експертната гледна точка на среща на организаторите на игрите.
 
Междувременно на 17 юни японският премиер Йошихиде Суга обяви, че правилата за провеждане на спортни събития в пандемия в Япония ще важат и за Олимпийските игри в Токио - местните зрители ще могат да присъстват на състезанието, при спазване на определени изисквания. Ръководителят на японското правителство всъщност потвърди информацията, която се появи по-рано в местните медии, че японците ще могат да наблюдават игрите от трибуните.
 
Олимпийските игри в Токио трябваше да се проведат от 24 юли до 9 август 2020 г. Поради пандемията, състезанието беше отложено с една година и сега ще се проведе от 23 юли до 8 август 2021 година. На 20 март организаторите решиха окончателно да проведат игрите без чуждестранни фенове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
4
 
! Отговори
you преди 2 години
Ако няма зрители по добре да няма и олимпиада.Състезателите все едно на тренировка ще бъдат.
2
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Все ни е едно. Не ни дреме за Олимпиадата им.
1
2
 
8
 
! Отговори
Обективно преди 2 години
Господ прокълна тази Олимпиада, защото несправедливо изгониха Русия от нея

Спонсорирани публикации