Гвинея отмени участието си на Олимпиадата заради COVID-19

Медии твърдят, че решението всъщност е заради финансови проблеми
22 юли 2021 16:07, Ния Христова
4
Гвинея отмени участието си на Олимпиадата заради COVID-19
Снимка: БГНЕС
Гвинея отмени участието си на Олимпийските игри в Токио заради пандемията от коронавирус. Това обяви спортният министър на западноафриканската страна.
 
Източник близък до правителството в Конакри каза, че решението тимът от петима състезатели да не замине за Токио е в следствие на финансови затруднения и това, че "министерството не може да плати разходите". 
 
"Поради повторната поява на варианти на коронавируса, правителството, загрижено за запазване здравето на гвинейските атлети, реши да отмени участието на Гвинея на Олимпийските игри в Токио", написа спортният министър на страната Сануси Бантама Соу в писмо, адресирано до президента на Гвинейския олимпийски комитет, което бе видяно от АФП.
 
Гвинейските медии също твърдят, че оттеглянето е по-скоро поради финансови причини, а не здравни за страната, която никога не е печелила медал на Олимпиада в 11-те си участия. Отборът от петима души включваше Фатумата Яри Камара (свободна борба), Мамаду Самба Ба (джудо), Фатумата Ламарана Туре и Мамаду Тахиру Ба (плуване) и Айсата Дийн Конте (лека атлетика, 100 м жени).
 
Северна Корея обяви през април, че няма да участва на Олимпиадата в Токио, за да „предпази“ атлетите си от риска, свързан с пандемията от коронавирус. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До3- Прав си ,ми то без Гуинеята се обезсмислят Олимпийските игри..в този сайт само негативи за Олимпиадата в Токио- Ковид вилнее, отказват се страни и спортисти, леглата не стават , очакват се земетръси и цунами , мирише на суши, японците са депресирани ,че Олипм е при тех.. интересно ,ако игрите бяха в "братска социалистическа страна " какво ли щяха да пишат???Нема пропаганда ...заложено е на ясновидството
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То без участието на Гвинея все едно няма Олимпиада.
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КНДР обяви през април, че няма да участва на Олимпиадата в Токио, за да предпази атлетите си от риска, свързан с пропагандата на ЛГТБ.
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голяма загуба! Няма що!

Спонсорирани публикации