Левтеров не се класира за полуфиналите на 100 м гръб

18-годишният софиянец завърши седми във втората серия
Обновена: 25 юли 2021 16:32 | 25 юли 2021 16:29, Веселина Йорданова
10
Левтеров не се класира за полуфиналите на 100 м гръб
Снимка: БГНЕС

Калоян Левтеров не успя да се класира за полуфиналите на 100 метра гръб на Олимпийските игри в Токио. 18-годишният софиянец, за когото това е дебют на олимпийски форум, не направи добър старт и завърши седми във втората серия с 55.60 секунди.

Бронзовият европейски медалист на 200 метра гръб от по-рано през годината държи националния рекорд на 100 м гръб с 54.96 секунди от миналата година. На Калоян тепърва предстои участие в Токио в по-силната му дисциплина - 200 метра гръб.

“Мисля, че като първо участие ще ми е трудно с голямата конкуренция. Надявам се в следващия си старт да се доближа до личното си постижение. Напрежението идва твърде много, както и очакванията. Надявам се нататък всичко да е наред. Нямах много голям период от време да подобря недостатъците, тъй като ни бяха много нагъсто състезанията. Мерките не се отразяват по лош начин, всичко върви нормално - тренировките си вървят по график, няма затруднения. Надявам се така да си остане”, каза Левтеров пред БНТ.

С постижението си на 100 метра Левтеров се нареди на 37-мо място от 40 завършили състезатели.

С най-добър резултат за полуфиналите се класира европейският шампион на 50 метра гръб и на 100 метра свободен стил от тази година - руснакът Климент Колесников, който постигна 52.15 секунди. Световният и олимпийски рекорд на 100 метра гръб е 51.85 секунди на американеца Райън Мърфи от Рио де Жанейро 2016.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: Калоян Левтеров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
0
 
! Отговори
От Федерацията преди 2 години
Супер голям Успех за България - поне 400 000 лева Премия за Момчето от Парите на Дънакоплатците!
6
0
 
2
 
! Отговори
Саксофонов преди 2 години
Като е некадърен да прави бенефис и да се маха.
5
0
 
3
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 2 години
Нямаме добри тренъори. Имаме много талантливи момчета и момичета но нямаме тренъори на световно ниво. За да биеш на олимпиада, трябва тренъора ти да е на световно ниво. Държавата пести пари от спорт и не привлича чужди специалисти да обучават. Разчитаме на наши кадри, които са от ерата на соца и владеещи техники отпреди 50 години. За сравнение турците преди време привлякоха тренъора на Майкъл Фелпс Боб Боуман да им помага.
4
0
 
1
 
! Отговори
Anonymous преди 2 години
Какво стана с допингираните?На тяхно място други са изпратили?
3
0
 
1
 
! Отговори
Живко от Варна преди 2 години
Защо някои хора ме мразят и искат да живея зле ?Искат да нямам нищо ! Искат да нямам хора в живота ми и да съм съвсем сам ! Искат да свърша зле , но преди тва да живея зле ! Защо ?
2
0
 
4
 
! Отговори
Колю Джамбаза преди 2 години
тозине се класирал, тази отпаднала, само такива статии четем. Пишете само когато някой българин се класира. То като гледам май няма да има за писане тогава.
1
3
 
6
 
! Отговори
Митко преди 2 години
Да връща парите за подготовка. Нехранимайко

Спонсорирани публикации