Божидар Андреев с пето място в Токио

Щангистът ни не успя да се пребори за олимпийски медал
Обновена: 28 юли 2021 16:02 | 28 юли 2021 15:58, Красимир Ангелов
21
Божидар Андреев с пето място в Токио
Снимка: БГНЕС

Голямата надежда за медал в турнира по вдигане на тежести на Олимпиадата в Токио  -  Божидар Андреев, не успя да спечели медал в категория до 73 килограма.

Андреев завърши с двубой от 338 килограма, което му отреди пето място в крайното класиране в категорията.

Андреев започна с успешен опит на 150 килограма в изхвърлянето, след което допусна грешка на 154 и преодоля тази тежест от последния си трети опит. В изтласкването българинът отново започна успешно със 184 килограма, но след това не успя да вдигне в 2 двата си опита 189 и 190 килограма, с което загуби шанс да се бори за почетната тройка.

По този начин Андреев завърши със само три успешни опита и двубой 338 килограма.

Титлата в категорията очаквано спечели китаецът Ши Джъян със световен рекорд от 364 килограма в двубоя. Сребърният медал спечели Хулио Рубен Майора Перния от Венецуела с 346 килограма, а бронзът изненадващо остана за Рахмат Ервин Абдула от Индонезия, който вдигна двубой 342 килограма в група В.

Още олимпийски новини от Токио 2020 четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
2
 
! Отговори
До 4 преди 2 години
Верно браво. Отървахме поредната доживотна пенсия за нещо супер безсмислено, че и вредно.
18
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен : 7мо място благодарение на допинг, армия 100хил за къв служи не е много ясно, освен да яде народни пари и търтейства, да убиват кого и защо, евразийскат апаранноя още държи влага май у незрели тикви, компютри -крадени и некачествени, виж варене на компоти пред блоковете си бяхме номер едно в света, а даже за едни банани смао след 2 часа на опашка, за слава на бекапето и дружбата с масква.
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако киокушина беше станал олимпийски, поне нашия Джипко с девети1 си дан можеше да направи някой световен рекорд на закуска. Нали изпи млякото на Тереза Мей и вече го не канят на чай на Даунинг Стрийт.
16
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 15 това е вярно олимпиадата стана пародия
15
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди 89 спорт 7 място на олимпиада, армия 100 000 въоръжени до зъби, произвеждахме компютри, астронавти в космоса. сега банани и слави. Честита демокрация
14
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма проблеми, Божка! Ти си голям мъж! Хората отиват на Олимпияда да надскочат себе си и знайни и незнайни хорица от Индонезия го правят, защото са концентрирани, а ти, мамин лигьло турист, нали си на екскурзия. Ама пето място не е зле де, имаме къде-къде по-големи опашкари туристи.
13
1
 
10
 
! Отговори
Ученика преди 2 години
Смехотворни нагласени олимпиади, канещи състезатели на квотен принцип с предварително дирижирани световни и европейски първенства!Къде остана олимпийския принцип за участие на всички?В момента отдел "Връзки с обществеността" на МОК решава кои държави с повече гледаемост и покупателна способност да имат повече квоти и подпиране от съдиите...Жалка пародия на олимпиада проведена ЕДИНСТВЕНО да се оправдаят стотиците милиони взети от рекламодатели...
12
0
 
9
 
! Отговори
Чичо Митко преди 2 години
...... Янко Русев в кой ден ще вдига?!?! ...... ОТ него очаквам - злато !!!
11
0
 
4
 
! Отговори
следящ преди 2 години
Може би трябваше да получи да получи шанс тук, но в долните категории обикновено азиатците яко мачкат. Жалко, че Карлос Насар нямаше как да отиде на Олимпиадата, в момента е в много добра форма.
10
1
 
10
 
! Отговори
следящ преди 2 години
За мен разочарование. Не толкова от класирането, колкото от резултата. Божидар 190-191 ги вдига от години на състезания, но за съжаление тази година нито на европейското, нито тук успя. Ако го беше направил взимаше бронза. В изхвърлянето също има сили за 157-158. Обикновено за Олимпиадата спортистите са най-подготвени, но за него тази година е слаба. И друго - Стилиян Гроздев, който не отиде в Токио, защото можем само двама, с резултатите си от европейското тук ставаше трети. Може би трябваше
9
1
 
7
 
! Отговори
до 8 преди 2 години
Боксьорчето е от с.Кукорево - Ямбол.
8
2
 
10
 
! Отговори
1 преди 2 години
Всичката ни работа е такава,и управлението на държавата последните 12 години,и спорта ни е такъв,само хвалби и празни приказки.
7
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изтърва медал.Злато няма как - китаеца е убийствено силен, венецуелеца - също, останалите - плява.Щом бронза го взема първия от група Б - смятай
6
3
 
8
 
! Отговори
Наум Шаламанов преди 2 години
Може да очаквате два медала от Художествената гимнастика. Това са единствените ни представители , които наистина НЕ са туристи на Олимпийски принцип в Токио !!! Ако Тони Бонева направи още някое чудо... Евентуално един медал от борбата ...... И това боксьорчето от Сливен - Асенов ...... Всичко друго ще отпада още в квалификациите !!!!!!
5
4
 
12
 
! Отговори
Наим Сюлейманоглу 2 преди 2 години
Преди 25 години и нагоре ги мачкахме здраво в Борбата , и Щангите !!! От двете дисциплини носехме само по 7-8 медала за България ! Отделно това класирахме винаги поне по 1-2 колективни спорта на финали на Олимпийски игри! Сега определят влизане в първите 30 ?!?! Като "Феноменален успех" ?!?! Пълен смях ! Вчера някакво младо момче - плувец - Стигнал до полуфинал? И голямо величаене? Жалка работа... Когато вземе медал - тогава ! Андреев да ходи да вдига на Балканиада - там може да вземе медал !
4
4
 
18
 
! Отговори
умираща държава преди 2 години
Спортът е отражение на развитието на една страна. Хора, не виждате ли, че България е една разрушена, разграбена и замираща страна с плашещ демографски проблем. Водят ни към гибел, нашите управници. За 30 години успяха да ни направят от средно развита европейска страна в такава не от 3-тия, а от 4-тия свят. Всичко е разграбено, корупцията е на всички нива във всички отрасли, включително и спорта. Тъжна картинка на една агонизираща от мъка бедна страна.
3
3
 
10
 
! Отговори
Наим Сюлейманоглу преди 2 години
Последния ни златен медал от Олимпийски Игри е от Пекин през 2008... Руми Нейкова - Продукт на една съвсем друга Система! От тогава взимаме чат пат някой сребърен и бронзов... Само да вметна - Бермуда - Държава с Население , колкото на град Ямбол вече има Златен медал от Токио !!! Българските представители там... Първо са страшно малко , като бройка... Смятайте колко малко са покрили Олимпийският норматив! И второ - всички са "Туристи на Олимпийски принцип" - БЕЗ ХУДОЖЕСТВЕНАТА ГИМНАСТИКА САМО!
2
4
 
13
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
Поздравления за Божидар Андреев !!!.....Пето място на Олимпиада е голямо постижение !!! ......Жалко, че не успя да спечели медал, но пето място е достойно представяне !!!
1
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Закривай!

Спонсорирани публикации