Българската състезателка Селин Али 20-а на трап в Токио

Спортистката в ловната стрелба не успя да стигне до финала
Обновена: 29 юли 2021 07:50 | 29 юли 2021 07:47, Елка Василева
16
Българската състезателка Селин Али 20-а на трап в Токио
Снимка: БОК, Костадин Андонов – Start-Photo

Българската състезателка по ловна стрелба Селин Али остана на 20-ото място в квалификациите на трап на Олимпийските игри в Токио 2020. Така 19-годишната световна шампионка за девойки не успя да стигне до място в топ 6, което дава право на участие на финала.

В първия ден от квалификациите Али бе 16-а, като завърши с 69 точки. Днес тя започна доста добре и в първите кръг имаше само 1 грешен изстрел и 24 успешни. Във втория обаче тя направи още 3 грешки, които я свалиха надолу в крайното класиране, като тя завърши с общ сбор от 115 точки от двата квалификационни дни.

Първа в квалификациите завърши словачката Зузана Рехак Стефечкова с перфектна стрелба от 125 точки. С три точки по-малко на второто място остана Алесандра Перили от Сан Марино, а третото място с по 121 точки поделиха Силвана Станко от Италия и Летиша Сканлан от Австралия, предаде БНР.

За финала се класираха още Кайл Браунинг от САЩ и австралийката Пени Смит с по 120 точки. Олимпийската шампионка от Лондон 2012 и трикратна световна шампионка Джесика Роси не успя да прескочи квалификациите, завършвайки на 8-ата позиция със 119 точки.

Новини от Олимпийските игри четете на Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
5
 
! Отговори
Сюлейман паша преди 2 години
...ловна стрелба... квалификации на трап... Момичето на пьт за сьзтезанията дьлбоко е заседнало в дьлбокия трап и оттам стреля ли стреля наляво надясно някой да я чуе и да я измькне оттам а някои :,,защо не е станала шампионка,как така ще я описват като ,,бьлгарка" щом не е станала шампионка"...Знайно е,че те,всички бьлгари до девето коляно са супермени,и не става една туркиня да се нареди на 20-то и кусур място и да ги изложи...
7
1
 
8
 
! Отговори
Сюлейман паша преди 2 години
До 4 : ,,...бьлгарска?!" Ако беше станала шампионка, нямаше да зададеш горния вьпрос,нали?! Как Тайбе Юсеин за секунди я преврьщате в най великата ,,бьлгарка"!!!
6
1
 
5
 
! Отговори
Светозар преди 2 години
До Сайга 12Благодаря ! Това е нова информация за мен, а мисля и за повечето.
5
2
 
6
 
! Отговори
Сайга 12 преди 2 години
До 1 С абсолютно истински пушки и патрони. Обикновено 12-ти калибър със 7-ци или 9-ки. А момичето стреляше с БЕРЕТА. Великолепно оръжие.
4
3
 
7
 
! Отговори
Въпрос преди 2 години
Българска?!
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По край тази Олимпиада научих за съществуването на много неподозирани спорни дисциплини.
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ловна стрелба трап- по летящи панички.
1
2
 
10
 
! Отговори
Светозар преди 2 години
За първи път чувам за такава олимпийска дисциплина " ловна стрелба ". Там с истински ловни пушки и патрони ли се работи ? Селин Али вероятно е от Кърджалиско или Лудогорието и баща им е ловджия, та оттам.