Ще спечели ли българският играч, ако Betway получи лиценз?

29 юли 2021 13:41, Александър Попов
Ще спечели ли българският играч, ако Betway получи лиценз?
Снимка: Pixabay

Световноизвестният британски букмейкър Betway е близо до това да получи лиценз за опериране на българска територия. През последните години брандът се разпростря в доста държави и все по-често започна да се говори, че именно България е следващата му спирка, но дали и от НАП са на същото мнение? Какво обаче биха могли да очакват родините играчи от потенциалния нов букмейкър и има ли с какво той да ги впечатли след като получи лиценз?

Структурата на сайта е първото нещо, което прави впечатление. Всичко е доста удобно и интуитивно за залагащите, като най-горе има лента с наличните секции със залози. На разположение са още преки пътища към най-популярните раздели за залагане, списък с всички налични спортни дисциплини, както и таблица с възможности за залози на живо на различни събития. От гледна точка на възможности за залог едва ли някой би останал недоволен, тъй като има разнообразие от различни пазари към всяка среща, внушителен е и броят от спортове, който е на разположение. Освен популярните дисциплини, насреща са още и не толкова известни такива или по не за нашите географски ширини. Коефициентите също са повече от задоволителни, особено за пазари като над и под или пък различни линии. Там често може да попаднете и на топ ставки. Очевидно, Betway отчитат скокът в залозите на електронни спортове, като в сайта ще откриете отделна секция посветена именно на тях. Там има разпределение по видеоигри и турнири по еSports, като наличен е дори и начален бонус за електронни спортове, което е достатъчно доказателство, че сайтът се стреми да бъде сред лидерите в този тип залози.

Българските потребители обаче ще могат да се възползват от още допълнителни екстри и функционалности, ако Бетуей успее да получи лиценз. Родните играчи вече са добре запознати с кешаут опцията, която се превърна като задължително допълнение към всеки уважаващ себе си букмейкър, като тук всеки двубой, предлагащ опция за предварително затваряне е означен със специална иконка, така че да е ясно, дали на по-преден етап бихте могли да се възползвате от кешаут. Освен това, в платформата се предлага и така нареченият частичен кешаут, предлагащ възможност за затваряне на част от залога и оставяне на останалата част за потенциална печалба. Ако обаче кешаут опцията вече е нещо обичайно, то bet builder опцията не е нещо стандартно за всеки букмейкър. В Betway имате възможност да обедините няколко различни селекции от една и съща среща в един залог, като изборът от възможни пазари е достатъчно разнообразен.

Друг голям плюс на букмейкъра е, че той предлага лайв стрийминг на различни спортни събития, но за да гледате свободно видео на живо от някой мач ще трябва първо да имате направена регистрация в сайта, както и някаква налична сума по сметката си. Това обаче са стандартни изисквания, които повечето букмейкъри, предлагащи лайв стрийминг също искат да бъдат изпълнени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase