Кристина Тимановская пристигна в Австрия по пътя си към Варшава

Лекоатлетката промени маршрута си поради "мерки за сигурност"
4 авг 2021 21:17, Нели Христова
36
Кристина Тимановская пристигна в Австрия по пътя си към Варшава
Снимка: БГНЕС

Беларуската лекоатлетка Кристина Тимановская пристигна в Австрия по пътя си към Полша, където ще получи временно убежище, след като обяви, че се притеснява за живота си, ако бъде принудена да се завърне в родината си.

24-годишната Тимановская трябваше да бяга в спринта на 200 метра на Олимпийските игри в Токио, но след като разкритикува публично треньорите си, разкри, че те се опитват да я принудят да се качи на самолет за Минск, където според нея животът ѝ ще бъде застрашен. Малко след това Полша обяви, че ще даде временно убежище на спортистката, преди тя да избере в коя държава да получи постоянно такова.

Днес обаче Тимановская отлетя от Токио за Виена, а не за Варшава, като в австрийската столица тя бе посрещната от министър на околната среда Магнус Бремер, който разкри, че промяната в маршрута на спринтьорката е поради "мерки за сигурност". "Тя се притеснява за семейството си, притеснена е и под напрежение, което е нормално с оглед на събитията от последните дни. Тя е притеснена как ще се развият нещата от тук-нататък", коментира Бремер.

Цимановская, която прекара последните два дни в полското посолство в Токио, все пак ще замине за Варшава в следващите дни. Междувременно съпругът на Цимановская Арсени Зданевич избяга в Украйна и скоро също ще се придвижи към Полша, след като страната предложи хуманитарна виза и на него.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
1
 
! Отговори
kreti преди 2 години
В Германистан полицията Уби един протестиращ срещу Ковид Робството и арестуваха 500. Интересно ми е къде е по добре да си Роб в ЕУ или Беларус?
22
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кристина Цимановская бе посрещната в австрийската столица в качеството си на околна среда от министър Магнус Бремер.
21
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
слен 10 дена никой няма и да чуе за нея
20
6
 
4
 
! Отговори
Слава Україні БРАТЯ преди 2 години
Избра СВОБОДАТА!
19
1
 
4
 
! Отговори
Последно преди 2 години
как се казва лекоатлетката, ***? Тимановская или Цимановская?
18
3
 
1
 
! Отговори
Батко преди 2 години
До До 82 млн нискоквалифицирани българи напуснаха България през последните 30 години. Сега 1 млн висококвалифицирани ще напуснат и накрая пенсионерите ще живеят на фотосинтеза.
17
5
 
0
 
! Отговори
Сюлейман паша преди 2 години
До 21 !Тоя турчин такьв ря...н ви го вкара тогава,в такьв важен момент,че дьлго не можахте да се отьрсите от международните нападки и изолация!Беше неописуема радост и невероятен допинг за моя измьчен и тероризиран от ганьовските тьпанари народ!ще ви го вьрнем тьпкано много скоро!
16
4
 
9
 
! Отговори
Svoi преди 2 години
Подкрепям, че Беларус е много по добре от Бг а и от Русия, те затова и толкова се дърпат да се обединяват с тях. Не им мина номера на *** и либералита на изборите и затова сега измислят постоянно номера за да злепоставят Беларус. А девойката си е за гонене от отбора, след като си на форум като Олимпийските игри и си отишъл да представляваш страната си, то ще изпълняваш това , което ти казват тренерите и като не искаш е нормално да те отзоват. А *** това и чакаха.
15
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
СЛУЧАЯТ ТИХАНОВСКАЯ - ЛУКАШКО, ЛУКАШКО, ПОДАВАЙ ОСТАВКА И БЯГАЙ НАДАЛЕЧ!!! ЩЕ СЕ ОТПРИЩИ БЕНТА И ЩЕ СЪЖАЛЯВАШ, ЧЕ НЕ СИ БЯГАЛ ДОКАТО МОЖЕШ.
14
2
 
1
 
! Отговори
хуманигарна виза преди 2 години
Означава ли самообесил си при тренировки.
13
0
 
5
 
! Отговори
Чавдар Михов преди 2 години
Нелче, нещо много си се объркало, моето момиче. Министърът на околната среда на Австрия е жена и се казва Леоноре Гевеслер.
12
7
 
4
 
! Отговори
до бивш граничар преди 2 години
Първият ми мъж избяга през Гърция. Останах само със сина си. Мислехме /още не знаехме какво е комунизъм/, че ще може да ни изтегли и нас чрез Червения кръст. После се оказа, че организация като Челвения кръст за кимунистите не важи. Качиха ни на конски вагон със свекърва ми и дори не ни казаха за къде ни карат. Свалиха ни в едно село Силистренско и ни хвърлиха в един овчарник, който нямаше врати и прозорци. Да, другарю граничар. Продължавай да се подиграваш.
11
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те и комунистическите ***, и Нинова се скъсват да ни предлагат Русия и комунизъм, но дечицата си никога не изпращат да се учат в Москва. Ама това за висшата ком номенклатура. Когато някой обикновен човек реши да бяга - кофи помия по него.
10
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що бягат тия хора от този "рай" наречен Беларус? Диктатор ли управлява там?
9
8
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Синът на Корнелия Нинова избра САЩ.Синът на Десислава Радева избра САЩ.Синът на Стефан Данаилов избра САЩ.
8
13
 
2
 
! Отговори
Бивш граничар преди 2 години
До АнонименВерно!За заловен нарушител едно време даваха 10 дни,за убит-15 дни отпуск.5 дни не са за пренебрегване,гърмяхме на поразия,не смогваха да ни разписват отпуските.Сигурно сме избили хиляди и хиляди,може би милион!(жалко че няма емотикони)
7
9
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
А кога видя някой от САЩ или Западна Европа да забегне в Русия или беларус ще почерпя.Изключвам наркомана Де Пардио.
6
16
 
13
 
! Отговори
До 8 преди 2 години
2 млн.българи избягаха от диктатора Борисов
5
9
 
9
 
! Отговори
аа преди 2 години
Ами при диктатори никой не иска да живее, включително и нашите червени ***
4
7
 
12
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 години
Тука намирисва на яка пачка.Така и аз ставам опозиционер...

Спонсорирани публикации