Лаша Талахадзе с олимпийска титла и 3 световни рекорда в щангите

Грузинецът не остави шансове на конкуренцията и взе второ злато след Рио
22
Лаша Талахадзе с олимпийска титла и 3 световни рекорда в щангите
Снимка: БГНЕС

Голямата звезда във вдигането на тежести - грузинецът Лаша Талахадзе, продължи с феноменалното си представяне в последните 6 години и отново остана непобеден, печелейки титлата в най-тежката категория над 109 килограма на олимпийския турнир по вдигането на тежести.

Талахадзе за пореден път подобри собствените си световни рекорди и така в двубоя той вече е невероятните 488 килограма.

Грузинецът е доминатор при най-тежките в последните години и шампион от Игрите в Рио де Жанейро преди пет години.  В изхвърлянето днес 27-годишният грузинец подобри собствения си световен рекорд и вдигна 223 килограма. След това в изтласкването продължи с безгрешните си опити и отново подобри световния рекорд с невероятните 265 килограма за общ двубой 488 килограма.

По този начин Талахадзе защити олимпийската си титла и остави на цели 47 килограма зад себе си втория Али Давуди от Иран, който постигна двубой 441 кг. Сириецът Ман Асаад спечели бронза с 424 кг.

С успеха си Талахадзе вече има 2 олимпийски титла, а освен това е ставал 4 пъти световен и 5 пъти европейски шампион, като на практика няма загуба на международно състезание от 2015 година.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Круз преди 2 години
До 500 Освен импланти да разрешат екзоскелет и тогава и тон в изхвърлянето ще е малко ... :-)
11
0
 
1
 
! Отговори
500 преди 2 години
Скоро се очаква да премине границата от 500 кг. общ двубой и после 20 години мълчание... Може би когато разрешат на щангистите да използват подсилващи импланти от титан ... :-)
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"sport kamikaze"
9
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как смениха категориите, защото на нашите рекордите щяха да стоят с години. Е сега е ерата на пептидните хормони, а не на стероидите, защо не падат толкова рекорди? Явно нашата школа си беше еталон, въпреки желанието на ск0пени недорасляци, да омаловажат труда на Абаджиев. Да вземаха химия, но 5-10 пъти по-малки дози от американците. И къде бяха американците тогава в класиранията!?
8
1
 
5
 
! Отговори
Статистик преди 2 години
Само да попитам, и този ли е асматик , че много такива в последните години стават шампиони. Всъщност , ако страда от някое друго заболяване, където може да се взима допинг, без да се нарушават състезателни права, пишете. И аз искам да стана шампион
7
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 6Може да умре млад... Нонще на мре като ШАМПИН ПРОСЛАВИЛ РОДОИНАТА СИ!!! !! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !
6
6
 
3
 
! Отговори
Лабораторията зад преди 2 години
него е много добра, не е като при нашите да се бодат с дрога, която излиза на всички тестове. Жули здраво хубав допинг и всичко му е в кърпа вързано. Ако нашите бяха хвърлили повечко пари за качествена химия нямаше да стават за смях по света....
5
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на момчето, но историята полазва, че тези момчета имат сериозни проблеми с черния дроб на средна възраст. И това е от бонбонките с които ги хранят треньорите им.
4
0
 
9
 
! Отговори
Фен преди 2 години
През 2013г. е хванат с допинг и изтърпява наказание 2г. Това е единствения щангист подобрил рекорда от 1987г. на Антонио Кръстев при изхвърлянето от 216кг. - почивай в мир шампионе /загинал при катастрофа в САЩ през 2020г/.
3
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Излиза, кръсти се 3 пъти и вдига. Аз щангист като него не съм виждал в последните 30 години. Аз при него не помня неуспешен опит от 5-6 години. Само един път не успя в изтласкванто на световен рекорд, но в следващия опит се поправи. За мен има сили да мине 500 кг двубой, което е немислимо!
2
1
 
19
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
Тоя е направо - кран, телфер, крик, мотокар...
1
1
 
19
 
! Отговори
Малий преди 2 години
Егати дзвера!!! :)