Стадионът на Славия ще носи името на Александър Шаламанов

Легендата на родния футбол почина на 80-годишна възраст
26 окт 2021 09:25, Красимир Ангелов
17
Стадионът на Славия ще носи името на Александър Шаламанов
Снимка: Lap.bg

Славия ще кръсти стадиона си "Александър Шаламанов", обяви президентът на клуба Венцеслав Стефанов за списание "Спринт".

"Шаламанов е знамето на Славия в последните 6 десетилетия без да подценявам никого от останалите велики футболисти на клуба, разбира се”, каза Стефанов.

Още по темата
"Той остана верен на Славия до сетния си дъх. Пример за комплексен спортист, страхотен футболист, уникален спортсмен. Добронамерен, позитивен, усмихнат, Шами е истинският славист и пример не само за всички слависти, но и за всички младежи, които искат да спортуват", заяви още президентът на Славия и допълни:

"Пример за това що е славизъм! Заради всичко това е приеман изключително позитивно от всички фенове на футбола в България”.

Още новини от родния футбол четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
панзар преди 2 години
Не съм ..славист'', но искам да взема отношение по този въпрос. Струва ми се, че ще повторите грешкатана *** левскари, които трябваше да кръстят техния стадион -,,ГУНДИ'' Няма да се впускам вподробности, но смятам че стадоион ,,ШАМИ'' ще звучи два пъти по-добре. Допитайте се до феновете ипо-възрастните запалянковци!
10
0
 
2
 
! Отговори
Славист от Варна преди 2 години
Помня Шами като защитникът с най-чистия и добър шпагат от неговото време, не само у нас. Браво на Венци и на днешното ръководство на Славия!
9
1
 
3
 
! Отговори
ххх преди 2 години
ВИНАГИ Е ТАКА. ДОКАТО БЕШЕ ЖИВ НЕ СЕ СЕЩАХА ЗА НЕГО А СЕГА РАЗБРАХА ЧЕ БИЛ ВЕЛИК. БАЩА МИ БЕШЕ СЛАВИСТ И ШАМИ ГО ЗНАМ ОТТАМ. МНОГО СКРОМЕН. БЕШЕ И СКИОР. ТОЙ НАИСТИНА Е НАПРАВИЛ МНОГО ЗА СЛАВИЯ И ЗАСЛУЖАВА ТАЗИ ЧЕСТ. НО.......ТРЯБВАШЕ ДА МУ ПОКАЖАТ КОЛКО ГО ЦЕНЯТ ДОКАТО БЕШЕ ЖИВ. ПОЧИВАЙ В МИР ШАМПИОНЕ. АМИН!
8
2
 
7
 
! Отговори
Краси преди 2 години
Едно разумно нещо да направи този комунист-мутра-безродник В.Стефанов!!!
7
1
 
7
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Стадиона бай Тошо го построи
6
2
 
15
 
! Отговори
Стар фен преди 2 години
И това доживяхме!Боже колко малко мозък ,неграмотност и неинформираност има в тези явно примитивни и про$ти индивиди !Жална България с такива люде. Какъв футбол искате да имаме ,когато днешните фенове и футболисти са с този акъл!Срам пред паметта на един всеотдаен и велик футболист! Левскар съм но играчи като Шами,Якимов,Н.Михайлов,Бонев заслужават уважението и овациите за футболът който играеха! Ех недорасляци без мозъчни
5
3
 
12
 
! Отговори
София-Бояна преди 2 години
Абсолютно заслужава! КактоСтоичков е знаме за ЦСКА, Гунди за Левски ,Шами е такъв за Славия !Най добрият десен бек,който сме имали Кореняк софианец,и нищо общо с глупотевините които са написали по долу ,пъпчивите пубери! А ,,Не го познавам тоя"говори красноречиво за нивото и интелекта на част от поколението!Футболът и ските не започват преди 10 години в България ,бе д.р.и.с.л.ьо !
4
3
 
13
 
! Отговори
За големия Шаламанов преди 2 години
Освен знаме на Славия, Александър Шаламанов има и шампионска титла по футбол с отбора на ЦДНА, където играе докато отбива редовната си военна служба. През 1967 г. е полуфиналист със Славия в турнира на носителите на национални купи (същата година ЦСКА достига до полуфиналите във футболния турнир за купата на европейските шампиони). Освен това, Шаламанов участва в Зимните олимпийски игри през 1960 г. като скиор. Неслучайно е заслужил майстор на спорта по футбол и по ски. Светла му памет!
3
4
 
12
 
! Отговори
Барселона преди 2 години
По младите едва ли ще го помнят, но беше чудесен защитник на Славия и националният отбор..а тогава футбола бе ше пълен с футболисти,а не с бизнесмени във футболни обувки...
2
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някак си лицемерно е всичко това. Докато си жив не те уважават и почитат, а когато си отидеш кръщават разни улици или стадиони на твое име и разправят какъв Голям Човек за пример си бил, а един път не са ти го казвали приживе.
1
14
 
5
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Осман,Отоман,Шаламан...Пишман. Аман! С това искам да кажа,че за най-голямо съжаление Родината ни Майка България никога не се е освобождавала от турско МАНско робство. Продължаваме да сме под робство. Инак пожелавам от сърце дълголетие на ФК"Славия".