Две титли и 11 медала за България от Световното по киокушин

Със злато триумфираха Теодора Попова и Моника Стоянова
20 ное 2021 16:05, Красимир Ангелов
7
Две титли и 11 медала за България от Световното по киокушин

Отлично представяне за националите ни по карате киокушин на Световното първенство на KWF в полския град Краков. Родните каратисти завоюваха две световни титли и общо 11 медала. Страната ни бе представена от общо 24 бойци, съобщава Boec.bg.

Със злато триумфираха Теодора Попова и Моника Стоянова. Двете записаха по три победи в категориите си. Попова ликува с първото място при над 60-килограмовите 16-17 годишните момичета. Стоянова стигна до титлата в изцяло български финал в същата възрастова група, но категория до 50 кг. Тя победи Николинка Бояджиева.

С медала на Бояджиева сребърните отличия за България са общо три. Финали играха Виктор Колев и Василена Петкова.

Шестима родни представители пък се окичиха с бронз – Габриела Николова, Никол Найденова, Адриян Добрев, Николай Станчев, Неджми Бозов и Тодор Крушков.

Медалистите ни ще бъдат наградени в събота, 20-ти ноември, когато е официалната церемония. Утре е и битката при мъжете и жените, където страната ни няма представители.

В Световното първенство на KWF участват 690 състезатели от над 30 държави на 7 татамита, като има представители от пет континента – Европа, Азия, Африка, Северна Америка и Южна Америка. На първенството в Краков ще бъдат раздадени общо 46 комплекта медали.

Видео и снимки от битките вижте в Boec.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Да преди 2 години
При бивш министър-председател с 9-ти дан, какво друго!?
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Половината състезатели се връщат с медали повече от добре е.
3
1
 
2
 
! Отговори
Фунакоши преди 2 години
Това, да ходиш на съзтезания по карате си е голяма глупост. Същността на Карате е много далеч от този тип показност и съзтезаване, които са характерни за съвременните спортове.
2
0
 
6
 
! Отговори
Поздравления!!! преди 2 години
При новина за 11 медала, от които два златни- един коментар.При каквато и да е политическа новина или друга, за която може да се плюе и обижда, поне 200-300 коментара от всякакви разбиратели с възможно "най-компетентните" мнения.Поздравления за всички медалисти и техните семейства!!!
1
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво