От "Герена": Държавата да е майка за Левски, а не мащеха

Ивков: Не сме поискали държавна помощ, имаме нужда от ясни правила
23 дек 2021 14:45, Елка Василева
17
От "Герена": Държавата да е майка за Левски, а не мащеха

Изпълнителният директор на Левски Иво Ивков говори след срещата със спортния министър Радостин Василев. Представителят на сините е категоричен, че не иска държавата да ги фаворизира, но не желае да е и негова мащеха. Ивков добави, че очаква правителството да помогне на клуба с изграждане на инфраструктура.

Още по темата

“Видях един човек, който познавам от дълги години, видимо с товар на плещите си, един енергичен, способен млад мъж, който е решен да извърши необходимите промени и да помогне на българския спорт с ясни правила. Това за нас е достатъчно. Не желаем да бъдем фаворизирани, искаме Левски да може да разчита на държавата като на майка, а не като на мащеха.

Срещата беше изключително полезна и въпреки това спирам дотук с хубавите думи, защото е много важно как ще протекат отношенията ни за в бъдеще", започна Ивков.

"Имаме отношение с държавата като цяло, а министърът на спорта е член на Министерски съвет. От една страна подадохме наши послания, от друга - имаме общи идеи. Включително и това как да бъде регламентиран статута на професионалния футболист. Как футболните клубове да не бъдат третирани като предприятия, които бълват продукция и печелят, със същите данъчни ставки.

Запознахме го с текущото състояние, защото министерството на спорта може да помогне много в тази насока, а той би могъл да лобира за всички клубове, с ясни правила да могат да разчитат на държавната помощ.

Той иска футболът да стане държавна политика. Не сме поискали държавна помощ. Имаме нужда от ясни правила. Левски, преди всичко, трябва сам да се измъкне от това положение. Не би било уместно при първата ни среща, в навечерието на Коледа, да искаме нещо конкретно. Можем да се чуваме и без камери. Отворен съм да дискутираме проблеми и да уеднакяваме позиции. Конкретна помощ? Ако считате това за помощ, инвестиции в инфраструктурата, което държавата може да направи.

Левски по най-добрия начин показа уважението към институциите като цяло. Ако искате дори с хората, които присъстват - аз, Сираков и Стоилов.

Вярвам, че не емоциите трябва да водят, а това, което се вижда и случва. Нито ще се изхвърлям с хвалебствия, нито подозрително. Подхождам с доверие. По-нататъшните ни действия ще покажат дали това доверие е било правилно да се даде в аванс, или не. Очаквам инвестиция на държавата в рамките на разумното, възможното и без да се ощетяват други”, разясни Ивков.

Спортни новини четете на Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато започнат да взимат футболисти според уменията, а не щото тоя е внук, син, племеник, братовчед, зет и.т.н и после вземат да играят поне нещо наподобяващо на футбол да дойдат да искат пари от държавата. Последно 2004-та бяхме на Европейско, 2006-та на световно. От тогава не сме видяли голямо първенство. Та ако може да се скрият нашите клубни отбори и да си трайкат докато не успеят да култивират някакви футболисти достойни за името футболист и да се оправят както си могат!
14
0
 
2
 
! Отговори
Идея: преди 2 години
Вкарайте ги у Б окръжна всичките! Даже по-добра идея, закривай!
13
0
 
0
 
! Отговори
В. преди 2 години
Сираков и Стоилов са новатори и пропагандатори на употребата на кръвен допинг. Това трябва да се подпомага всячески от правителството.
12
0
 
9
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Не искам с мойте данъци да се издържат футболни клубове.Без значение дали е Левски,ЦСКА или Лудогорец.Левски да си намери собатвеник,който да го финасира.Ако не успе, да се закрие.
11
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Държавата ще бъде за "Левски" това, което е и за всички останали футболни клубове.
10
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Държавата съм аз и всички хора. И НЕ искаме да сме ви майка. Видяхме за пореден път, как подкрепихте оня пияница и бандата му некадърници. Докато всички стари глупациии не се махнете от футбола и в бфс и от отборите... сте чао. 0 респект , 0 пари за вас, 0 публика. Изхода е само един оставки на всички безхаберници
9
2
 
21
 
! Отговори
Владо преди 2 години
От 30 години не са платили лев на държавата наеми и данъци и ревът за пари .Само наглите подхуенски *** мучат така жално
8
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя ..ква майка бря никой не е длъжен да плаща от нашите пари на частен отбор който и да е той
7
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Левски" е една черна дупка, кофа без дъно т.н. - трябва да си луд да им наливаш пари на тия.
6
1
 
19
 
! Отговори
Да си сменят името преди 2 години
На поп Кръстю.
5
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз не знам какво искате от държавата вие? Намерете си някой милионер да ви купи както е по Европа. Не съм чул английски или испански клубове да ходят да се молят за пари от бюджета или някъде другаде. Смешно трагични сте!
4
1
 
33
 
! Отговори
Етър Търново преди 2 години
Е няма такива наглеци.
3
1
 
29
 
! Отговори
Мумичита, преди 2 години
Ривети ли ? Айде фалирко и в канала където ви е мястото
2
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Махнете светлото име на апостола от този смешен клуб. Не ви е срам, осквернявате най - чистото и свещено име !!!
1
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Точно подуенци няма от какво да се оплакват, буци беше на тяхна страна. Даже застави Божков да ги вземе, но после му харесаха бизнеса и развалиха отношения.