Загинали и ранени на мач от Купата на африканските нации

Камерун победи Коморските острови и се класира за 1/4-финалите
Обновена: 25 яну 2022 20:11 | 25 яну 2022 07:50, Елка Василева
10
Загинали и ранени на мач от Купата на африканските нации
Снимка: архив, БГНЕС

Смърт на невинни хора беляза турнира за Купата на африканските нации, който се провежда в Камерун. Преди 1/8-финалния сблъсък между отбора на домакините и Коморските острови в Яунде се е стигнало до безредици при влизането на стадиона.

Тълпа от фенове се е опитала да проникне на съоръжението, охраната не е успяла да се справи с натиска и в резултат има стъпкани и ранени хора. Според първоначални данни загиналите са най-малко седем души, а множество други са с наранявания и са настанени в болници.

Въпреки ужасяващата трагедия извън терена мачът започна по график в 19 часа местно време. Камерун се класира за 1/4-финалите на надпреварата , след като елиминира с 2:1 Коморските острови, предаде БНР.

Срещата ще се запомни с факта, че на вратата на Коморските острови имаше полеви играч вместо вратар, тъй като и тримата в списъка на селекционера Амир Абду бяха извън сметките. Титулярният страж Али Ахамада се оказа заразен с коронавирус. Резервите Салим Бен Боина и Мояд Усейни също се оказаха извън сметките. Първият е контузен, а вторият също е заразен.

Така в ролята на вратар се появи защитникът Шакер Алхадур, който е висок една 172 см. Алхадур игра цял мач и отрази четири удара в очертанията на вратата от общо отправени 6. Той също така игра с топката 52 пъти, направи 42 подавания, но не успя да спаси тима си от поражение.

Двубоят започна кошмарно за Коморските острови, които останаха с човек по-малко на терена още в седмата минута, когато беше изгонен Абду. Карл Токо-Екамби даде аванс на Камерун в 29-ата минута. В 70-ата Венсан Абубакар удвои аванса на домакините, които потрепериха в края, след като Юсуф М’Чангама намали.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
Талибан Ер-джолан преди 2 години
Бош лаф и вкиснал анадолски пилаф!
6
3
 
4
 
! Отговори
До 3-Талибан Ер Джол преди 2 години
Деете невинно ,между ц.... а и турска работа има разлика от небето до земята ! Като порастнеш , излезеш от Люлин и опознаеш света ще го разбереш !......Иначе за Македония прочетете Яворов!
5
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Маймуни
4
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като им гледам градовете и стадионите, със съжаление мога да кажа, че и африканците ни изпревариха.
3
0
 
4
 
! Отговори
ферхудету преди 2 години
убава работа ама
2
9
 
8
 
! Отговори
Конан Варварина преди 2 години
По-слаб турнир не съм гледал никога, нивото на африканския футбол е по-ниско от нашата втора лига!
1
16
 
8
 
! Отговори
Demonaz преди 2 години
Тази новина с какво касае българският народ?

Спонсорирани публикации