Алберт Попов завърши 11-и в нощния слалом в Шладминг

Следващите му стартове са на Олимпиадата през февруари
Обновена: 26 яну 2022 07:22 | 26 яну 2022 07:13, Елка Василева
1
Алберт Попов завърши 11-и в нощния слалом в Шладминг
Снимка: БГНЕС

Българинът Алберт Попов завърши на 11-о място в нощния слалом от Световна купа по ски - алпийски дисциплини за мъже в австрийския зимен център Шладминг.

Попов, който миналата година се нареди шести на тази писта, постигна общо време от 1:46.72 минута. Той беше с девето време в първия манш, а във втория направи грешка и остана 12-и с 54.49 секунди. Българинът изравни най-доброто си постижение за сезона, а следващите му стартове ще бъдат на Зимните олимпийски игри в Пекин през февруари.

Победител в Шладминг стана германецът Линус Щрасер с 1:46.00 минута. За него това е трета победа в кариерата за Световната купа и първа от 6 януари миналата година в слалома в Загреб (Хърватия), предаде БТА.

"Третото място в Аделбоден на 9 януари беше много важно за мен. Още в първия манш разбрах, че нещата са добре. Невероятно е да стигна до първа победа за сезона и в Шладминг", каза германецът след успеха.
Втори на едва 3 стотни от секундата завърши Атле Ли МакГрат от Норвегия.

Представителят на домакините Мануел Фелер, който се завърна след коронавирус, се нареди трети с пасив от 39 стотни. Той беше едва 28-и в първия манш, но даде най-добро време във втория - 53.12 секунди.

Лидерът след първия манш Кристофер Якобсен от Швеция отпадна още в началото на втория, както и вторият в класирането след половината състезание Джулиано Рацоли от Италия.

Сред тези, които не завършиха първия манш, беше и носителят на Големия кристален глобус за миналия сезон Алекси Пентюро от Франция.

В генералното класирането за Световната купа води Марко Одермат с 1200 точки, пред Александър Аамод Килде (Норвегия) с 825 и Матиас Майер (Австрия) с 692 точки.

Алберт Попов е 65-и с 85 точки, а Камен Златков заема 121-а позиция с 12 точки.

В подреждането за малкия кристален глобус в дисциплината слалом води Лукас Браатен (Норвегия) с 257 точки, следван от сънародника си и световен шампион Себастиан Фос-Солевааг с 220 и Мануел Фелер със 185 точки.

Попов е 21-и с 85 точки, а Златков - 46-и с 12 точки.

Спортни новини четете на Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
8
 
! Отговори
Пич преди 2 години
Браво на Алберт! Само топ 10 все още му се опъва. Ама и това ще стане.