"Царско село" изпадна от Първа лига, завърши 1:1 с Локомотив

Ботев Враца победи Пирин с 5:3
Обновена: 21 май 2022 22:11 | 21 май 2022 22:10, Анисия Иванова
8
"Царско село" изпадна от Първа лига, завърши 1:1 с Локомотив
Снимка: Bulgaria ON AIR

Царско село и Локомотив София завършиха 1:1 в последен кръг в efbet Лига и равенството прати домакините във Втора лига. Фране Чиряк (26) откри за гостите от пряк свободен удар, резервата Андрей Йорданов (73) изравни. В 36-ата минута бе отменена дузпа за домакините след проверка с ВАР, а секунди преди почивката Венци Христов не успя да вкара от бялата точка.

Рядко срещан екшън се разигра в добавеното време на мача, след като бе отсъдена дузпа за Царско село. Резервата Юсуфа Яфа грабна топката и показа, че той ще я изпълни. Първо Копола, а след това Кавдански се опитаха да го разубедят, но той бе непреклонен. Собственикът на клуба Стойне Манолов нахлу на терена и избута Яфа от бялата точка, който видимо се стресна от разгневения шеф. С дузпата се нагърби Кавдански, който обаче стреля изключително слабо и вратарят Дамянов улови топката.

В крайна сметка усилията на "Царско село" бяха напразни, тъй като в другия мач Ботев победи Пирин с 5:3 на стадион "Христо Ботев" в Благоевград. Юлиян Ненов вкара хеттрик за врачани, а Йоан Бауренски и Стефан Гаврилов добавиха по един гол. За домакините се разписаха Вячеслав Велев, Васил Христов и Даниел Иванов.

По този начин "Царско село" изпадна, след като завърши на последната позиция с 26 точки, две по-малко от Ботев, който ще играе бараж за оставане в елита. Локомотив София завършва на 11-та позиция с 34 точки, а Пирин е 12-ти с точка по-малко.

 

Как премина срещата - на Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
6
 
! Отговори
Да преди 1 година
По принцип треньора определя кой ще изпълнява дузпите и играчите трябва да се съобразяват с това! Но вместо треньорското ръководство да се намеси, се намесва собственика? Явно от изпълнението на дузпата зависят негови интереси и за това е намесата. Явно е решил отбора да не играе в Ефбет лига и да не плаща високи заплати. А и най- вероятно е финансово компенсиран от друг отбор за това. Той и другия мач е малко съмнителен, но така е в България!
4
0
 
9
 
! Отговори
Нищо истинако преди 1 година
Нищо истинско ли няма в тази страна? Такива долнопробни Президенти, Футболисти и тренъори и съдии, трябва да бъдат разслвдвани и подведени под отговорност. Това е лицето на корупцията, която на гърба на всеки от нас разиграва циркове като този.Такива отбори като царско село, не трябва да съществуват! По-добре да се развива аматъорския спорт и да има 6-7 елитни отбора, но да не гледаме това!? Т.е никои да не гледа такива отбори, а някой си дерибей да печели от тото!! Сега топката е в МВР
3
2
 
27
 
! Отговори
Ceco Varna преди 1 година
Този мач е олицетворение на теагичността на българският футбол и в частност на българското първенство. Собственикът нахлува на терена в 90-тата минута, за да определи кой да бие дузпата, защото явно черното момче не знае, че трябва да се изтърве :) Мач, в който Царско село се бори за оцеляване и, в който изтърват три дузпи. Това е пълен фарс. Би трябвало и двата отбора да бъдат разследвани за уредения мач и да бъдат директно извадени от футбола. Никога не съм виждал подобно нещо...
2
2
 
5
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 1 година
Винаги някой иэпада от елита, но въпроса е, кога ще се эавърнат пак в елита
1
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нема проблем, ще се преименуват и свинската общност ще ги припознае