Сделката е почти факт: Арсенал договори Жезус

"Артилеристите" ще платят 45 млн. паунда
25 юни 2022 19:00, Красимир Ангелов
2
Сделката е почти факт: Арсенал договори Жезус
Снимка: БГНЕС

Арсенал е съвсем близо до финализиране на сделката за бразилския нападател Габриел Жезус, информира журналистът Фабрицио Романо.

Очаква се тя да бъде завършена до края на уикенда, като остава да бъдат уточнени последни детайли по личните условия на футболиста. На ниво клубове Арсенал и Манчестър Сити имат 100-процентово разбирателство, като "топчиите" ще заплатят 45 милиона лири за правата на бразилеца.

Според Романо Габриел Жезус ще парафира с Арсенал за пет години, до лятото на 2027-ма.

25-годишният Жезус прекара пет сезона в Манчестър Сити, в които изигра 236 мача и вкара 95 гола. С екипа на "гражданите" той спечели четири пъти Висшата лига, купата на Англия, три пъти купата на Лигата и два пъти трофея "Къмюнити шийлд", като веднъж игра и финал в Шампионската лига.

За националния отбор на Бразилия Жезус има 56 мача и 19 гола.

Още спортни новини четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: АрсеналГабриел Жезус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Страшен играч, жалко, че беше резерва в повечето мачове, но с Агуеро, Сане, Стърлинг, Фодън и Бернардо бе тормално да се ротират всички. Като цяло Сити прави добри трансфери. Успех и на Арсенал, добри впечатления имам и за тях. Обаче тази година нещо ме влече към Шпорите. Искам Тотнъм да вземат Премиър Лийг. Нямам си конкретен любим отбор в Англия, но гледам футбол от 27 години и само Тотнъм не съм виждал шампион, а последните 10-12 години скъсиха разликата с другите топ отбори и важат.
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да да стане факт. Много добро попадение за Арсенал.

Спонсорирани публикации