Кръстаич не се шегува: Събира националите на лагер през декември

Целта е да се стикова отборът за квалификациите
30 сеп 2022 12:58, Красимир Ангелов
5
Кръстаич не се шегува: Събира националите на лагер през декември
Снимка: Lap.bg

Сръбският наставник на националния ни отбор Младен Кръстаич стартира по отличен начин като национален селекционер с победи на Гибралтар (5:1) и Северна Македония (1:0) в Лигата на нациите. Следващите два двубоя на трикольорите са през ноември, когато ще играем две контроли. Първата е на 16-и – срещу Кипър, а след това на 23-и срещу Люксембург.

Кръстаич обаче не смята да спира дотук за тази година, а планира да събере тима и през декември. Това разкри техническият директор на БФС Георги Иванов, който похвали работата на новия треньор.

"Доволни сме. Ние обаче ще сме успели, когато върнем хората на стадиона. Ще успеем, когато започнем да печелим с добра игра. Сега направихме първата стъпка. Важно е постепенно да се развиваме, а не да прескачаме етапи. Сега треньорите ще могат да работят още 7-8 дни. Планираме заминаваме за Анталия за една седмица от 10 декември, за да може футболистите да се стиковат. Ще се готвим сериозно и концентрирано за 23 март, когато е стартът на квалификациите за европейското първенство през 2024 година", заяви Гонзо пред Диема спорт.

Това означава, че националите ще имат малко време за зимна почивка. По програма мачовете в Първа лига завършват на 20 ноември заради световното първенство. Следват обаче 1/16 и 1/8-финалите за купата на България, които са планирани за 30 ноември – 1 декември и 7-8 декември.

Още новини от родния футбол четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Той добре е започнал, сполай му, ама ти писателю, не си започнал статията добре, а с унизителни граматически грешки! Сполай ти също!
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И кой ще събере в декември? Освен чалгаропитеците от Ляфски, другите нормални почиват.
2
0
 
16
 
! Отговори
Коко преди 1 година
Кръстаич следва да бъде подкрепян. Вярвам, че може да ни изведе до голямо първенство. Нека сме позитивни и подкрепяме младите лъвове.
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На знам какво ще събере декември , чалготеките отдавна са резервирани за този месец от цвета на БГ спорта - футболистите