Левски може "да намаже ските" на Шимунджа

Лудогорец може да го уволни при загуба за Купата
7
Левски може "да намаже ските" на Шимунджа
Снимка: БГНЕС

Треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа е заплашен с уволнение при отпадане от Левски за Купата. Двата тима се изправят на 1/8-финал на "Хювефарма Арена" в неделя, след като преди дни завършиха 0:0 в отложен мач за първенството.

Именно този резултат не се е харесал на шефовете в Разград, които са вдигнали мерника на словенеца, пише "Тема:Спорт". Лудогорец не се представи особено впечатляващо в двубоя със "сините" в четвъртък и имаше сериозна опасност да загуби мача. Столичани надиграха своя съперник и имаха по-добрите положения в мача. Отделно това равенство качи на върха на полусезона ЦСКА-София.

За цял мач разградчани създадоха само една по-сериозна опасност чак в края, пропусната от резервата Доминик Янков. Това е твърде малко за амбициите на "орлите". Още повече, че това 0:0 означаваше, че разградчани ще зимуват на 2-рата позиция в шампионата, на точка зад ЦСКА. Тоест задачата за лидерство преди почивката в първенството не бе изпълнена.

От зимата насам Шимунджа успя да постигне категорично само едно от поставените му от клуба условия - да спечели шампионската титла. Купата на България, която не е на особена почит в Разград, за поредна година не бе взета - отпадане от Левски на 1/2-финала.

През лятото имаше "проветряване" на съблекалнята и пълненето й с нови скъпи попълнения, които трябваше да доокомплектоват големия състав след мощната зимна селекция. Въпреки хвърлените средства групите в Шампионската лига отново бяха мираж, а в реванша срещу Динамо (Загреб), на "орлите" се случи нещо рядко срещано - 2 дузпи срещу тима и 3 червени картона!

След това тимът се добра до същинскта фаза на Лига Европа, където започна добре с победа над Рома у дома. След такъв старт се повишиха и очакванията, които обаче не бяха оправдани и отборът завърши на 3-ото място в своята група и отпадна в Лигата на конференциите, където ще срещне Андерлехт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Самунджа да бега!
6
0
 
0
 
! Отговори
snegorin преди 1 година
А дано!
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
*** смешния протест феновете на Славия и Лудогорец са повече
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До госпожицата 2 Футболът е просташки спорт. Вие сега ли разбрахте?
3
0
 
0
 
! Отговори
Е преди 1 година
Пак добре, че не са паднали от харпун.
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Що за просташки израз "да намаже ските"? Толкова ли са неграмотни писачите в това издание, че не могат да скалъпят едно нормално изречение. Направо ги освободете и слагайте емотикончета и други картинки.
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не го вярвам. Човека ги класира да играят напролет в купата на Конференциите.