Димитър Бербатов: Никога няма да се откажем

Правдата е на наша страна, добави той
22 яну 2023 19:09, Нели Христова
21
Димитър Бербатов: Никога няма да се откажем
Снимка: БГНЕС

Ние продължаваме напред, защото правдата е на наша страна. Това заяви кандидатът за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов в студиото на bTV. Бившият национал коментира отново решението на Апелативния съд, което за момента определя решенията от Конгреса на 12-и октомври, 2021 година, за редовни, след като първоначално те не бяха приети след решение от Софийски градски съд. Бербатов вече разкри, че той и екипът му ще обжалват решението пред Върховния касационен съд.

"Футболен клуб Варвара има пълното право да обжалва, защото в момента на обжалването е член на БФС. Делото отива във Висшия касационен съд, не се съмнявам, че ще отсъдят както първоначално - а именно, че Конгресът на 12-и октомври е бил опорочен. В случая, ако нямаш право на обжалване и директно те изключват, всеки може да си прави каквото си иска. Към 90 са клубовете, които са изключени към момента. Те ще могат да гласуват на бъдещ Конгрес, защото когато Съдът се произнесе и анулира този Конгрес, те отново ще могат да гласуват. Никога няма да се откажем. Хората и футболната общественост трябва да го знаят, ние продължаваме напред, защото правдата е на наша страна", каза Бербатов.

"Как се излиза от този възел? С нов Конгрес. Цялото нещо може да приключи много лесно - с честен и обединителен Конгрес. Защо не се свиква този Конгрес? Защото управлението знае, че няма как да спечели. Затова и излизат някакви ехидни коментари, показва се само как хората злорадстват. Няма проблем да се появят нови кандидати за президент на БФС - стига да са неопетнени, защото иначе няма как да твърдят, че са готови да променят футбола ни. Това, което се случва, не е приятно за никого, но нашият екип няма как да стои безучастно. Аз действам, атакувам, когато е нужно. Държавата със сигурност трябва да бъде партньор на Българския футболен съюз и на футбола си. Това ще се случи в бъдеще, когато ние влезем в управлението. Едно от най-първите неща, които ще направим, е да влезем във връзка с държавата, защото ние трябва да сме партньори. Защото футболът започва от децата. Ако трябва, ще съм през ден в държавата - без нея, ще бъде много трудно", сподели кандидатът за президент на централата по отношение на необходимостта от взаимоотношения между БФС и държавата.

"Онзи ден като си гледах разни записки в телефона, попаднах на нещо, което съм си записал след третите избори - ето какво гласи той: "Здравейте на всички! Ще ви отнема само малко от времето. Никога не съм бил част от политическа група, не мога да си позволя да ви давам съвети, но ако тръгна да го правя, не се сърдете - повечето от вас разбират от футбол, въпреки че не никога не са били в моите обувки. Моля ви, намерете решение за това, за което сме ви изпратили - да намирате решения, да помагате на народа си. Знам, че не е лесно, но достатъчно време мина, ние започнахме да се разочароваме и да страдаме. Надявам се най-накрая да намерите разума. Искаме отговорност от вас. Помнете надписа върху Народното събрание - Съединението прави силата! Послание толкова кратко, но толкова трудно за изпълнение. Дела трябват, а не думи, по тях ще ги познаете. Дано намерите скоро решение в името на народа си. Благодаря за отделеното време!", завърши той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
Чорбаръ преди 1 година
Бербатов е един наивник,тези хора срещу които се изправя са навързани,като черва и се издържат от хазарт.Ние не пасем трева,как се издържа футболен клуб с билети и фен артикули.Хубав въпрос е как се купуват и продават футболисти.Бербатов забравя как е бил продаден на ЦСКА,после на Леверкузен и аджеба какво е станало с парите.Клубовете без изключения участват в уредени мачове и на запад.
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия дни Стилян рекламираше хазарта. Как без хазарт сме убивали футбола. Мартин Петров пък профукал своите пари, сега ще оправя чуждите. И тия хора ще стават ръководители...
13
2
 
0
 
! Отговори
4-о място,44-о място преди 1 година
1994 на световното в САЩ, на полувремето на мача срещу Швеция, при резултат 0:4, перуката отказва да излезе и мача се доиграва от резервния вратар. Ако в бг имаше работеща съдебна система, досега перукан да е влязъл в затвора за крупни финансови злоупотреби, не е само нагласянето на резултатите от изборите на конгреса.
12
1
 
2
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Предател не може да е шеф на БФС.Боби може да е всякакъв,но никога не е отказвал да играе за националния отбор.
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Все едно слушаш брат му с дрогата.
10
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма как Македонец да е шеф на БФС.Отиди в Македония и на секундата ще те изберат за шеф на МФС.Там те обичат и уважават до един въпреки, че си играл само Български екип и си играл за само за нашия национален отбор Сано в България те плюеха и продължават.
9
1
 
8
 
! Отговори
Христо преди 1 година
Що няма да се откажеш е бербо ,от национала как се отказа....
8
2
 
11
 
! Отговори
Пената цар Борис ТРИ преди 1 година
Еххх Мите, а дано ама надали.... Боби и Баце са като фамилията Ким в СК - нямат бутане.
7
9
 
9
 
! Отговори
Етър преди 1 година
Mитко, с вас сме. Долу пияните Перуки и корупцията им!!!
6
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нато крепи старите муцуни ,всичко е политика
5
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Писна ми от този .Кво ще оправиш,като нема материал!?
4
3
 
7
 
! Отговори
?!? преди 1 година
Гъчи ги. Друг път няма.
3
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И аз къркам всяка вечер по двеста поне
2
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Перуката действа като НПО.
1
3
 
2
 
! Отговори
пришълеца преди 1 година
Земем се прекръстим на стари господарю:))))

Спонсорирани публикации