Левски триумфира с Купата по баскетбол след победа над ЦСКА

"Сините" се наложиха с 86:81 във финала
24 мар 2023 20:20, Красимир Ангелов
12
Левски триумфира с Купата по баскетбол след победа над ЦСКА
Снимка: Lap.bg

Левски спечели Купата на Бългрия по баскетбол, след като победи ЦСКА с 86:81 във финала, игран в столичната зала „Арена София“.

Трофеят е под №15 за "сините".

Мачът се игра пред близо 5 000 зрители, като „сините“ победиха с 86:81 (20:27, 24:15, 24:14, 18:25).

ЦСКА игра първи финал от 2005 година насам, когато печели златните медали.

Алън Арнет бе най-резултатен за Левски с 22 точки и 3 борби, а Серхий Павлов добави 14 точки и 5 борби. Лъчезар Димитров отбеляза 12 точки.

За ЦСКА Брандън Йънг завърши с 21 точки, 6 борби 7 асистенции, а Таменанг Чо се отчете с 20 точки, 10 борби и 5 асистенции.

След края на мача се стигна до спречкване на играчи на ЦСКА с фенове от трибуните, като напрежението бързо бе потушено.

Още новини от света на спорта четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
2
 
! Отговори
Факт преди 1 година
По спомени на очевидци най-късно когато започва ужВъзродителния процес 1985 млади червени спортисти заедно с червени хулигани от ЦСКА се качвали в последния трамвай по тъмно от Царевец на Орлов мост и слизали на Централна баня посрещнати с хляб и сол от Митьо Гестапото и офицерите от Държавна сигурност и провеждали съвместни централни нощни пребивания,арестувания и прочие......И дойде 10.11.1989 и вместо окончателно да закрият ЦСКА закриха трамвайчето въпреки масовите квартал-протести
9
0
 
3
 
! Отговори
Реалистично преди 1 година
Младен Младенов загина от бомбичка хвърлена от футболни фенове, най-вероятно от ЦСКА според това от коя посока е хвърлена.
8
5
 
2
 
! Отговори
Сашко преди 1 година
Лукойл академик победи ЦСКА! Тити , ревльо - върни името на отбора .
7
4
 
2
 
! Отговори
тТт преди 1 година
Като пишете за тирета - та баскетболното Левски какво е? А? Лукойл Академик - Левски /Правец/ харесва ли ви? Щото някой помнят 2018 г и сBинщите от тогава.
6
5
 
3
 
! Отговори
Гошо от Почивка преди 1 година
Левски трябваше да бъде изхвърлен от А група още през 2016 година, заедно с ЦСКА и Локо София! Естествено заради Бойко Борисов не бяха изхвърлени! Но задълженията стоят и се увеличават! Никой няма да ги плати, в момента се крепят само на парите на Делян Пеевски, т.е. на ДПС! По-добре да върнат името си Динамо София или Витоша София, не върви ДПС да издържа отбор с името на Левски!
5
2
 
3
 
! Отговори
ГЕРЕН преди 1 година
Като Сте платили защо сте с ТИРЕ и от Етрополе-ловеч?!??. ТО другото ЦСКА и той ли си плати. А за нап. Ще се плати. МЪРИ Е ВЕЛИК. САМО ТАНАС ДА БЕГА. АКО БЕШЕ ДРУГ НА НЕГОВОТО МЯСТО ДО СЕГА ДА СМЕ ПЛАТИЛИ. НА ТОЗИ БИБИТКОВЕЦ ПАРИ НЕ ДАВАМЕ ВЕЧЕ.
4
1
 
4
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 1 година
Парите на алчната Цека този път отидоха на вятъра.Нищо ,джоба на жалкия измамник все пак е пълен.А онова измислено старче Барчовски,за пореден път стана за смях.
3
7
 
3
 
! Отговори
Бултрас до Герен преди 1 година
Точно за този Лефски на Мъри ли ще говориш, че е автентичен?! Който е трети подред и на практика е отбора на Лукойл! Тити завлече държавата с милиони, които не плати за стария отбор, чорбарите поне си платиха 8 милиона за емблемата! А футболния да си плати към НАП, по-зле сте от малцинствата!
2
3
 
2
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
"След края на мача се стигна до спречкване на играчи на ЦСКА с фенове от трибуните, като напрежението бързо бе потушено."Това не са фенове, а животни по трибуните! Нормален човек няма да хвърля бутилки по играчите! Но какво се учудваме, фенове на Левски убиха един млад мъж преди години - Младен Младенов! С бомба от миниум и бронз, която хвърлиха по ул. Граф Игнатиев в София по нищо неподозиращия човек! Наказани - няма!
1
3
 
6
 
! Отговори
ГЕРЕН преди 1 година
ТОЗИ ПЪТ НЕ ПЛАКА. А ЗА КУПАТА БРАВО УВАЖЕНИЕ. МАКАР И БЕЗ ПАРИ ИГРАХТЕ СУПЕР. БЛАГОДАРИМ ВИ. А ЗА ТИРЕТО(ВИДЯХ, ЧЕ И ТЕ ИМАТ ТИРЕ) БЪДЕТЕ ЗДРАВИ И ВСЕ ТАКА. БЕЗ КУПИ.